Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 21-12-2009

Politie vat dief in de kraag na diefstal auto met kind

ZEVENBERGEN / WAGENBERG / GEERTRUIDENBERG: De politie had
maandagochtend de handen vol aan een opzienbarende autodiefstal. In Zevenbergen stal een man een auto met hierin een 5 maanden oud kindje. Hij zette het kindje in Wagenberg bij een supermarkt af en werd door snel optreden de politie in Geertruidenberg aangehouden.

Maandag werd rond 09.40 uur een auto gestolen bij het station in Zevenbergen. Vermoedelijk zaten de sleutels van de auto nog in het contact. En onbekende man stapte in de auto en reed weg. Wat de man waarschijnlijk niet had gezien, is dat er een 5 maanden oude baby in de auto zat. Bij het wegrijden, greep de 37-jarige vader van het kind uit Zevenbergen het portier van de auto en riep naar de bestuurder dat zijn zoontje nog in de auto zat. Na enkele meters moest hij loslaten en reed de man door. De 37-jarige man kwam bij het loslaten van de auto ten val en hield hieraan licht letsel over.
Korte tijd later besloot de man het kindje met zitje en al af te leveren bij een supermarkt in Wagenberg. Het kindje is inmiddels herenigd met de ouders.
Nadat de supermarktmedewerkers de politie alarmeerden werd er in de omgeving gezocht naar de gestolen auto. Deze werd op de Amerweg in Geertruidenberg teruggevonden. Hier reed de autodief een politieauto tegemoet. De politie keerde en ging achter de auto aan. De weg was erg glad en de autodief gleed met de auto van de weg af. Hierdoor belandde de auto half in een sloot. Het voertuig zal worden getakeld. De 35-jarige bestuurder uit Oosterhout is aangehouden voor autodiefstal. Hij is ingesloten voor verhoor.
De politie sloeg direct na de diefstal groot alarm en verzond een SMS-Alert met hierin het verzoek uit te kijken naar een Renault Clio. Na aantreffen van het kindje werden de ontvangers van het eerste bericht ook op de hoogte gesteld van het terugvinden van het kindje. Na aanhouding van de verdachte werd hierover een afloopbericht verstuurd.
Van de eigenaar van de auto wordt aangifte opgenomen.

Man aangehouden na mishandelen vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zondag tegen 15.00 uur melding van mishandeling in de wijk Gageldonk-West. Een buurtbewoner hoorde dat de bewoners ruzie hadden en alarmeerde de politie. Deze hoorde bij aankomst van de 24-jarige bewoonster dat haar vriend haar in het bijzijn van hun jonge kindje had geslagen. De vrouw zou al vaker door de man mishandeld zijn. De politie kon achterhalen waar de man op dat moment verbleef en hield de 27-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Hij bleek nog twee onherroepelijke vonnissen te hebben openstaan van bij elkaar 61 dagen gevangenisstraf. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat de vrouw was begonnen met slaan en zij hem had uitgescholden. Hij bekende de vrouw wel te hebben geslagen.

Man aangehouden voor vrijheidsbeneming

BERGEN OP ZOOM: Maandagochtend hield de politie een 29-jarige man uit Schaerbeek aan voor gijzeling van een 39-jarige man uit Bergen op Zoom. De beide mannen hadden al langer een conflict met elkaar en de 29-jarige man zou dit middels de ontvoering willen beslechten. De 29-jarige man zou tegenover zijn 39-jarige slachtoffer hebben beweerd nog recht te hebben op een schadevergoeding van hem. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Hij verklaarde half april onder
bedreiging van een vuurwapen te zijn meegenomen. Na zijn vrijlating meldde hij zich bij de politie. Deze startte een onderzoek en hield maandag de verdachte aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-12-2009 15:39 | © Regio Midden en West Brabant |