Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


voor ondernemers Kansenzone Zuidoost

---

Cheques voor ondernemers Kansenzone Zuidoost

21 december 2009

Op 18 december jl. reikte Emile Jaensch, portefeuillehouder Economische Zaken, de eerste vier cheques uit aan ondernemers uit de Kansenzone Zuidoost. Dat deed hij in winkelcentrum Kraaiennest. De ondernemers waren er blij mee. Jaensch: "De Kansenzone is een prima instrument om met name de winkeliers in de winkelcentra Kraaiennest en 't Gein te steunen. Met deze investeringsregeling kunnen de winkeliers het productaanbod op niveau houden of zelfs verbreden. Hierdoor blijven deze winkelgebieden ook in de toekomst interessant voor de bezoekers." De Lekkere Dingen Bakker, African Kitchen, Gezondheidscentrum Gein en de Kringapotheek kregen zo'n cheque.

Per 1 juni 2009 is in stadsdeel Zuidoost een economische Kansenzone ingesteld in de K-buurt (onderdeel van de Wijkaanpak) en in winkelcentrum 't Gein. In deze Kansenzone wordt een mix van stimuleringsmaatregelen genomen die samen de buurteconomie versterken. De subsidie voor de ondernemers is hier een onderdeel van. Daarnaast worden er andere maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld het oprichten van ondernemersverenigingen en het creëren van nieuwe bedrijfsruimten.

De Investeringsregeling voor ondernemers en eigenaren is er op gericht om investeringen te stimuleren in nieuw- en verbouw van bedrijfsonroerend goed en in duurzame bedrijfsmiddelen (zoals machines, koelvitrines, kantoormeubilair), die door de subsidie versneld uitgevoerd worden. Ook moet het ondernemers aanzetten om een bedrijf in het gebied te starten. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de totale kosten van de investering, met een maximum van EUR 40.000,-

---