Gemeente Hilversum

Brandgevaarlijke voorwerpen weg uit de openbare ruimte tijdens Oud & Nieuw!

publicatiedatum: maandag 21 december 2009

De gemeente Hilversum wil graag ieders veiligheid waarborgen. Vandaar dat de gemeente Hilversum tussen Kerst en Oud & Nieuw alle voorwerpen van de openbare weg weghaalt die brandgevaarlijk zijn en/of een risico vormen.

Wat kunt u zelf doen?

Aanhangers, aanhangerwrakken, autowrakken

Vóór 23 december dienen alle aanhangers verwijderd te zijn van de openbare weg. Dit dient u zelf te doen. Aanhangers die er na de kerst nog staan zullen van 28 tot en met 30 december door de gemeente Hilversum verwijderd worden.

Pallets, hout, autobanden, kerstbomen etc.

In de gemeente Hilversum zullen tijdens Oud & Nieuw gecontroleerde vreugdevuren gemaakt worden. Om deze reden zullen alle brandbare materialen, zoals pallets, hout, autobanden etc. verwijderd worden door de gemeente Hilversum. Kerstbomen zullen in de eerste 3 weken van januari gratis door het GAD worden opgehaald (zie: http://www.gad.nl/Kerstboom.aspx ).

Containers, bouwmaterialen etc.

Er zullen geen vergunningen afgegeven worden voor het plaatsen van (open) containers op de openbare weg tussen Kerst en Oud & Nieuw. Enkel containers die afgesloten kunnen worden zullen eventueel geplaatst mogen worden. Bouwmaterialen zullen achter slot en grendel bewaard dienen te worden of verwijderd worden tijdens de feestdagen.

Wat doet de gemeente?

Controleurs Openbare Ruimte

De controleurs openbare ruimte van de gemeente Hilversum zullen de gehele maand december Hilversum doorkruisen om ervoor te zorgen dat er geen brandgevaarlijke voorwerpen op de weg staan tijdens Oud & Nieuw. In de periode van 28 tot en met 30 december zullen er, brandgevaarlijke voorwerpen, zoals aanhangers, pallets etc. opgeruimd worden. De aanhangers en brandgevaarlijke materialen zullen opgeslagen worden in een loods, waar men ze na Oud & Nieuw weer terug kan krijgen, na betaling van de opslagkosten. Niet opgehaalde voorwerpen zullen vernietigd worden.

Ter info

Binnen de gemeente Hilversum geldt dat aanhangers zich niet langer dan
3 dagen achtereengesloten op de openbare weg mogen bevinden (art 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening).

Tevens is het verboden om binnen de gemeente Hilversum een voertuigwrak te plaatsen of te hebben op de openbare weg (art 5.1.4 van de Algemene Plaatselijke Verordening).

Mocht u brandgevaarlijke voorwerpen op de openbare weg constateren dan kunt u dit tijdens kantooruren melden bij het Service Meldpunt van de gemeente Hilversum 035-6292345 .