Besparen op boodschappen met de iPhone


Een aanbieding is niet altijd goedkoper dan de vaste prijs van een andere supermarkt

ENSCHEDE, 20091210 -- Supermarktaanbiedingen.com is een site waarop de prijzen en aanbiedingen van alle grote landelijke supermarkten inzichtelijk zijn. Op 25 september werd de eerste versie van de iPhoneapplicatie Supermarkt+ gelanceerd. Nu komt de organisatie achter Supermarkt+ met een verbeterde update van de applicatie. Toevoegingen zijn onder meer dat je een eigen boodschappenlijst kunt samenstellen en dat je op een Google Maps kaart kunt zien waar supermarkten zich bevinden. Tevens is het aantal supermarktketens waarvan men de aanbiedingen kan bekijken uitgebreid. De update van Supermarkt+ is vanaf vrijdag 11 december te downloaden via de iTunes store van Apple.

Supermarktaanbiedingen.com, de organisatie achter Supermarkt+, ontwikkelde deze iPhone applicatie om in te spelen op de huidige financiële crisis. Consumenten zijn in tijden van recessie prijsbewuster en kunnen met behulp van Supermarkt+ gemakkelijk zien waar hun favoriete product het goedkoopst is.

Niet alleen aanbiedingen worden weergegeven door deze applicatie, maar ook standaard productvergelijking behoort tot de mogelijkheden. Zoekt de consument op een bepaald product, dan krijgt hij te zien waar dit product het goedkoopst is. Op dit aspect biedt Supermarkt+ een voordeel ten opzichte van folders en soortelijke applicaties, die enkel de aanbiedingen van het moment weergeven. Het kan voorkomen dat een product bij de Albert Heijn in de aanbieding is, maar dat de vaste prijs van een andere supermarkt toch lager ligt.

Supermarkt+ is nu uitgebreid met een aantal handige functies. Zo kan de gebruiker de gevonden aanbiedingen gelijk toevoegen aan zijn persoonlijke boodschappenlijst. Deze lijst kan vervolgens gemaild worden naar een computer, zodat het uitgeprint kan worden. Maar natuurlijk kan de boodschappenlijst ook meteen van de iPhone gelezen worden tijdens het boodschappen doen.

De gebruiker ziet bij het zoeken naar een aanbieding direct waar de supermarkt van de betreffende aanbieding zich bevindt. Ook geeft Supermarkt+ de openingstijden van de betreffende supermarkt weer. Verder zijn de supermarktketens Jumbo, Aldi en Lidl toegevoegd aan Supermarkt+, waardoor deze ketens door de consument meegenomen kunnen worden in de prijsvergelijking.

Supermarktaanbiedingen.com