Ingezonden persbericht


Renger van der Zande verrast met Formule 2-test

Renger van der Zande debuteert zaterdag in de Formule 2 tijdens de officiële testdagen op het Portugese circuit van Portimao in de Algarve. Het is voor Renger een kans om deze jonge FIA klasse te verkennen en past in het zeer actieve beleid van de snelle Nederlander, die zich langs meerdere wegen in de kijker wil rijden bij de beslissers in de Formule 1.

De Formule 2-klasse is het afgelopen seizoen ontstaan als een initiatief van de FIA, Jonathan Palmer en het Williams F1-team. Oogmerk van de klasse is om jong talent tegen beheersbare kosten klaar te stomen voor de Formule 1. De winnaar van de competitie krijgt een test bij het Williams Formule 1-team. Renger, die momenteel meerdere opties verkent onder de rook van de Formule 1, doet deze test op aandringen van Jonathan Palmer. En zoals steeds in dit turbulente racejaar van de economiestudent, komt ook deze test 'last minute' tot stand.

Download hi-res image "Hoewel de Formule 2 niet mijn eerste prioriteit is, vind ik het een uitdaging. Het seizoen 2009 heeft met Andy Soucek een prachtige winnaar opgeleverd en hij is inderdaad vol in beeld gekomen bij de Formule 1-teams. Dus ik zie het zeker als een optie voor volgend seizoen. Eerst maar eens kijken wat ik er van bak, de komende dagen", aldus de immer gedreven en nuchtere Van der Zande. "En dan met de pet rond bij het Nederlandse bedrijfsleven. Want de media aandacht voor deze klasse is groot en zeer aantrekkelijk voor ondernemingen met een communicatiebehoefte".



Ingezonden persbericht