Gemeente Veenendaal


Ontwerp bestemmingsplan Salamander II ter inzage

Op 8 december jl. heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Salamander II. In dit ontwerp bestemmingsplan is de tijdens de inspraak geuite wens van een auto-ontsluiting op Rondweg-West gehonoreerd. Voor het overige is het plan op hoofdlijnen ongewijzigd gebleven. Vanaf 17 december ligt het bestemmingsplan ter visie. Het plan is ook via de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) te bekijken.

Â

Aanleiding

Met de eigenaar van de voormalige sportvelden in het gebied De Salamander is in het verleden diverse malen gesproken over woningbouw op of nabij de voetbalvelden. Verplaatsing van de voetbalvelden naar sportpark De Groene Velden maakte de weg vrij voor (beperkte) woningbouw in dit gebied. Daarmee kon de bestaande wijk De Salamander op een logische manier uitgebreid worden.

Â

Plan

In december 2004 stelde de raad van Veenendaal de randvoorwaarden vast voor de woningbouw. Aansluitend is in samenwerking met de door de eigenaar beoogde ontwikkelaar van het terrein een stedenbouwkundig plan opgesteld. Dit plan voorziet in de bouw van ruim 100 woningen. Dit zijn allemaal eengezinswoningen, voor het merendeel van het type twee-onder-één-kap en vrijstaand.

Â

Procedure

Om de bouw van de woningen mogelijk te maken moest het bestemmingplan worden aangepast. Op het voorontwerp, dat vanaf 25 juni 2008 ter inzage heeft gelegen, zijn reacties ingediend. De bezwaren betroffen de voorgenomen bebouwing van enkele bospercelen en de verkeersontsluiting. In het nu gepresenteerde ontwerp-bestemmingsplan is de ontsluiting van de wijk aangepast.