Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 11-12-2009

Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee Tilburgse zaken

TILBURG - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee Tilburgse zaken en vraagt de kijker om tips. Het gaat om een beroving die plaats gevonden heeft op 06 november jl. en een vernieling van een ruit van een winkel op 30 oktober jl. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 14 december 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 15 december om 17.00 uur.

Na een avond gezellig stappen gaat een jongen in de nacht van
donderdag 5 op zaterdag 6 november op weg naar huis. Als hij over de Beelaarts van Bloklandstraat in Tilburg fietst ziet hij een paar jongens staan. Twee komen er in zijn richting lopen. Het slachtoffer voelt zich onbehaaglijk, maar fietst toch door. Als hij de jongens passeert, voelt hij opeens een harde klap tegen zijn rechterslaap en valt daardoor met zijn fiets.
Terwijl hij op de grond ligt wordt het slachtoffer enige tijd hard geschopt en geslagen tegen zijn hele lichaam en in zijn gezicht. Door dit extreme geweld raakt het slachtoffer bewusteloos. Als hij weer bijkomt ziet de jongen dat hij aan zijn hoofd en handen bloed en dat zijn fiets en rugzak gestolen zijn. Hij ziet nog kans zijn vader te bellen, voor hij wéér zijn bewustzijn verliest. Vader brengt zijn zoon meteen naar het ziekenhuis

Een winkel van de Action in Tilburg is niet aan vernielingen ontkomen. Op vrijdagavond 30 oktober 2009 wordt een van de ruiten van de toegangsdeur vernield.
Maar ook hier heeft de bewakingscamera zijn werk gedaan, want de vandalen staan erop.

Politie schrijft 23 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

UDENHOUT / TILBURG / BERKEL-ENSCHOT / OISTERWIJK - De politie heeft gisteren ondersteund door de medewerkers van het
verkeershandhavingsteam een verkeerscontrole ingesteld op
verschillende locaties. Tussen 13.30 uur en 22.00 uur werd het verkeer gecontroleerd op de Slimstraat en Kreitenmolenstraat in Udenhout, de Bosscheweg in Berkel-Enschot, de Mascagnistraat, Stokhasseltlaan en de Jules Verneweg in Tilburg en de Panneschuurlaan in Oisterwijk. Doelstelling van deze controle is de verkeersveiligheid te verhogen. Er werden in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel en het overtreden van de maximale snelheid. De politie verrichte één aanhouding voor het rijden onder invloed. De automobilist bleek 370 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt vrijwilliger aan na diefstal

TILBURG - De politie heeft vanmorgen een 59-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht geld te hebben weggenomen uit de woning van een hoog bejaarde vrouw. De verdachte ontkende op het bureau.

De politie stelde een onderzoek in naar diefstal van geld. Tussen juli en eind november van dit jaar verdween er geld uit de portemonnee van een 86-jarige Tilburgse vrouw die in een bejaardentehuis woont. De dochter van het slachtoffer besprak dit met haar moeder en stelde een onderzoek in. Dit onderzoek leidde naar de verdachte, die als
vrijwilliger werkzaam is in het tehuis waar het slachtoffer woont. De politie nam het onderzoek over. Met toestemming van de Officier van Justitie werd de verdachte vanmorgen aangehouden.

Politie vordert rijbewijzen in van dronken automobilisten

TILBURG - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige Tilburgse automobilist. Agenten controleerden vanmorgen rond 08.30 uur op de Albionstraat de man die als bestuurder reed. Tijdens het eerste contact bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 610 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

TILBURG - Agenten hebben vannacht op de Ringbaan Zuid een 58-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor hetzelfde feit. Een ademtest op het bureau wees bij hem uit dat hij 750 ug/l aan alcohol in het bloed had. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

HILVARENBEEK - Een 50-jarige automobilist uit Hilvarenbeek reed gisteravond met bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed over de Tilburgseweg, namelijk 805 ug/l. Ook hij mocht zijn rijbewijs overhandigen.

TILBURG - Op het Koningsplein hebben agenten gisteravond rond 21.00 uur een 60-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. De eerste indicaties wezen uit dat ook hij onder invloed verkeerde. Op het bureau namen de agenten een ademtest van hem af. Na diverse pogingen lukte het niet de test te voltooien. Omdat de politie de indruk had dat de bestuurder de test saboteerde wordt tegen hem een proces verbaal terzake weigering opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Minderjarige op pad met inbrekerswerktuig

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 02.00 uur een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Tijdens de surveillance op mogelijke risicolocaties troffen de agenten in de Sinopelstraat twee jongens, in het donker gekleed aan. Bij het zien van de politie koos één van hen het hazenpad. Het lukte de agenten de tweede te laten stoppen. Tijdens het onderzoek wat daarop volgde trof de politie inbrekerswerktuig aan. De jongen mocht mee naar het bureau. Zijn thuisfront werd in kennis gesteld.

Automobiliste gewond na uitwijkmanoeuvre

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisteravond op de Rijksweg de A58 raakte een 48-jarige automobiliste uit Vlissingen gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer reed gisteravond rond 19.30 uur over de A58 vanuit de richting Tilburg. Achter haar reed een bestelbus die bestuurd werd door een 39-jarige Rotterdammer. Een getuige meldde dat het
slachtoffer plotseling uitweek voor een voorwerp wat voor haar op de weg lag. Tijdens deze manoeuvre verloor ze de controle over haar voertuig waardoor de auto dwars op de weg belandde. De bestelbus kon haar niet meer ontwijken en botste tegen de flank. Het slachtoffer raakte door de klap bekneld in haar voertuig. De brandweer kwam eraan te pas om de bestuurster uit haar benarde positie te bevrijden. Onderzoek wees uit dat het voorwerp een hutkoffer betrof. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Twee bedrijfswagens weg bij bedrijfsinbraak

ESBEEK - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Notelstraat zijn onder andere twee bedrijfswagens buit gemaakt. Tussen gisteravond 21.30 uur en vanmorgen 08.00 uur hebben werd het pand door ongenode bezocht. Het lukte hen via de achterzijde het terrein op te gaan. Via de
achterzijde het pand binnen gegaan waar diverse ruimtes doorzocht werden. Er werden onder andere twee bestelwagens, beiden van het merk Mercedes Benz, voorzien van de kentekens 3VBF06 en 95VNSR buit gemaakt.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-12-2009 15:57 | © Regio Midden en West Brabant |