Stadsdeel Amsterdam-Noord

De Noorderparkkamer wint Droomstadprijs

De Noorderparkkamer heeft gisteren de 1e juryprijs gewonnen van het beste project ter bevordering van de leefbaarheid van de stad. Deze Droomstad prijs werd uitgereikt door Secretaris Generaal van Ministerie van VROM, Hans van der Vlist, tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

De Noorderparkkamer ontving de Droomstadprijs 2009.

De Noorderparkkamer werd door de jury geprezen om zijn veelzijdigheid. Uit het juryrapport: Op allerlei manieren worden het paviljoen en het Noorderpark gebruikt om de wijk interessante, onderhoudende en verrijkende initiatieven te bieden en bovendien om wijkbewoners een podium te geven voor hun eigen creatieve bijdragen. Met actieve medewerking van lokale kunstenaars is de Noorderparkkamer een centrale plek geworden in het sociale en culturele leven van Amsterdam-Noord.

Voor Droomstad is aan bewoners gevraagd om hun persoonlijke initiatieven voor een betere en mooiere stad in te sturen. Van alle 40 ingezonden ideeën heeft de omroep korte films gemaakt waaruit het publiek en een jury de beste projecten kozen. De jury, bestaande uit drs. Jetteke Bolten-Rempt, voormalig directeur van het Stedelijk Museum De Lakenhal in Leiden en Jenno Witsen, voormalig directeur-generaal ruimtelijke ordening VROM en oud vice-voorzitter van de VPRO, kozen uit alle inzendingen de beste oplossingen. De juryprijs bestond uit een bedrag van 500,- euro en een bokaal. Met Droomstad wil de VPRO stadsbewoners en bestuurders inspireren tot het komen met werkbare oplossingen voor een betere leefbaarheid.