Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Flinke investering in Meld- en Coördinatiecentrum Zuid-Limburg Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten 400.000,- in het Meld- en Coördinatiecentrum Zuid-Limburg (MCC) te investeren.

Bij een ramp is het MCC het kloppend hart van de regionale crisisorganisatie. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle betrokken partijen ten tijde van een calamiteit tijdig over dezelfde juiste en actuele informatie beschikken. Het toegezegde bedrag wordt ingezet om deze informatiestromen te optimaliseren. Daarnaast wordt geïnvesteerd in opleiding.

Het provinciale bestuur is van mening dat het MCC een belangrijke bijdrage levert aan een verbetering van de veiligheid van de burger in de regio Limburg Zuid en dat om die reden een substantiële investering op zijn plaats is.

In het MCC werken brandweer, politie, de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen en gemeenten samen aan een goede voorbereiding op en coördinatie van rampen en crises. Ook de regionale meldkamer is hier ondergebracht. Deze biedt adequate hulp aan burgers en ondersteuning bij de samenwerking van alle bij veiligheid en hulpverlening betrokken partijen.

11-12-2009 11:09