Gemeente Roerdalen


Vervolgstap aanpak permanente bewoning recreatieverblijven Roerdalen

De gemeente Roerdalen heeft een volgende stap genomen in de aanpak van permanente bewoning van recreatieverblijven. Tijdens controles is gebleken dat diverse eigenaren de recreatieverblijven permanent bewonen. Dit is op grond van het bestemmingsplan niet toegestaan. Zij hebben daarom van de gemeente een âvooraankondiging last onder dwangsomâ ontvangen. Ook andere overtredingen zoals illegale bouwwerken bij de recreatieverblijven zijn in de vooraankondiging opgenomen. De aangeschreven eigenaren zijn door de gemeente uitgenodigd om hun zienswijze kenbaar te maken. Dit gebeurt op maandag 14 december 2009 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis in St. Odiliënberg.

Â

Aanwezigen krijgen een toelichting over de procedure rondom de aanpak van illegale bewoning. Daarna kunnen degenen die een vooraankondiging hebben ontvangen mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Dit kan ook schriftelijk gebeuren. De zienswijzen gebruikt de gemeente in haar definitieve besluitvorming om al dan niet een last onder dwangsom op te leggen. De gemeente heeft nu ruim veertig vooraankondigingen verstuurd. In de komende periode gaat de gemeente verder met de controles en kunnen nog meer overtreders een brief verwachten.

Recreatiewoningen Roerdalen

In de gemeente Roerdalen staan ongeveer 300 recreatieverblijven. Daarnaast zijn er in de parken nog circa 600 vaste staanplaatsen voor (sta)caravans. De meeste recreatieverblijven bevinden zich in de recreatieparken Reewoude, Rothenbach, Posterbos, Aerwinkel, Reigershorst en Elfenmeer, daarnaast is er een aantal âlosseâ recreatieverblijven. Alleen in de parken Reewoude en Rothenbach is permanent wonen toegestaan. In de overige parken is dit volgens het bestemmingsplan verboden.

Â