Gemeente Capelle a/d IJssel

Groot draagvlak voor SISA-signaleringssysteem

Het SISA-signaleringssysteem is een geautomatiseerd systeem dat ervoor zorgt dat jongeren die hulp nodig hebben, die hulp ook kunnen krijgen. Alle organisaties die regionaal meedoen, kunnen hun meldingen invoeren.

Handen op elkaar voor het SISA-signaleringssysteem.

Het SISA-signaleringssysteem is een geautomatiseerd systeem dat ervoor zorgt dat jongeren die hulp nodig hebben, die hulp ook kunnen krijgen. Alle organisaties die regionaal meedoen, kunnen hun meldingen invoeren. Hierdoor voorkomen we dat als er meerdere hulpverleners met één jongere bezig zijn, ze dat niet van elkaar weten. Nu kunnen ze hun hulpverlening op elkaar afstemmen. Op donderdag 11 december hebben maar liefst veertien Capelse organisaties en instellingen toegezegd te willen werken met SISA.

De organisaties die meedoen zijn bijvoorbeeld scholen, maatschappelijk werk, jongerenwerk en kinderdagverblijven. Zij doen een melding in het SISA-systeem als het met een jongere niet goed `dreigt' te gaan. Het is de bedoeling dat de deelnemende organisaties samen de meest geschikte manier bedenken om de jongere te helpen. Hiermee willen we voorkomen dat jongeren op langere termijn uitvallen en niet meer met de maatschappij meedoen.