Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.
7-12-2009
Zaken dinsdag 1 december

* Almere: Woningoverval bejaarde vrouw

* Heemstede: Explosief onder auto

* Veldhoven: Overval schoonmaakbedrijf

* Pijnacker: Gewelddadige overval koerier

* Rotterdam: Overval op juwelier

* Resultaten zaken

* Eventueel opgeloste zaken

Almere: Overval woning
Donderdagavond 12 november wordt een 82-jarige vrouw door 2 pubers in haar flatwoning in de muziekwijk van Almere overvallen. De 2 jongens, ze zijn waarschijnlijk hoogstens een jaar of 14, meppen de vrouw - een hartpatiënte - tegen haar gezicht en borst. Ze staan al met haar televisie in hun handen als de buurman ze wegjaagt..

Veldhoven: Gewapende overval
Vrijdagochtend 6 november wordt de eigenaar van een schoonmaakbedrijf aan de Provincialeweg in Veldhoven door 2 mannen overvallen en mishandeld. De daders hebben een groot vuurwapen bij zich, mogelijk een riotgun of shotgun.

Rotterdam: Gewelddadige beroving
Maandag 16 november wordt een juwelier in de Zwart Janstraat in Rotterdam overvallen. Eén van de 3 daders trekt bij deze overval een vuurwapen en schiet gericht op de juwelier die daarbij ernstig gewond raakt. 1 verdachte zit al vast, in Opsporing Verzocht beelden van de twee andere daders.

Overige zaken
Heemstede: Explosief onder auto
Donderdag 1 oktober gaat een explosief af onder een wegrijdende personenauto. De 34-jarige bestuurder raakt hierbij levensgevaarlijk gewond. De man rijdt die dag rond 10.30 uur weg met zijn Nissan Micra in de Glipperdreef in Heemstede, wanneer de ontploffing onder de auto plaatsvindt.

Pijnacker: Overval koerier
Donderdagavond 5 november, de avond vóór de release van een nieuwe hypermoderne mobiele telefoon, zou een koerier 84 bestelde Smartphones naar Schiphol brengen. De koerier en zijn lading kwamen echter nooit op Schiphol aan. Wie is de man op de 112-melding die de overval op de koerier meldt, en waar zijn die verdwenen Smartphones gebleven?