Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AEGONŽs Unirobe Meeùs Groep vaart hoger aan de wind dankzij BI

Zeist, 7 december 2009 ­ i3 heeft bij AEGONŽs Unirobe Meeùs Groep (UMG), een nieuwe Business Intelligence-omgeving met onderliggend Data Warehouse geïmplementeerd. UMG beschikt hierdoor bedrijfsbreed over gedetailleerde informatie voor de dagelijkse sturing, voor langlopende analyses en voor benchmarking. Daardoor kan de organisatie sneller en scherper sturen in de concurrerende markten voor verzekeringen, hypotheken en pensioenen waarin UMG actief is.

Bij het oorspronkelijke Meeùs lag de volledige verantwoordelijkheid voor rapportages en informatieverzoeken van oudsher bij de ICT-afdeling. De architectuur van het bestaande Data Warehouse schoot tekort om snel overzichtelijke managementinformatie te kunnen genereren. Een eenduidig klantbeeld was bijvoorbeeld lastig inzichtelijk te maken. De fusie met Unirobe tot UMG, was een extra reden om een nieuwe, toekomstvaste BI- en Data Warehouse-omgeving te realiseren.

Specialisten
De keuze voor de advies- en ontwikkelpartner viel daarbij op i3: "i3 is volledig gespecialiseerd in Business Intelligence, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de laatste methoden, technologieën en marktontwikkelingen. Als klant kunnen we dankzij i3 beschikken over ervaren, gekwalificeerde specialisten", zegt Thomas Vrouenraets, manager CRM & Data Warehousing bij UMG.

Sturen op informatie
Het project (het ontwerp, de bouw en de implementatie) draagt binnen UMG de naam MAIN en heeft als doel te komen tot verbetering van snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de totale informatievoorziening en rapportages voor heel UMG: "De UMG-organisatie heeft behoefte aan inzicht in gegevens van de totale groep, maar ook van afdelingen en tot op individueel niveau", zegt Jorgen Botermans, directielid van UMG. "We willen als organisatie kunnen sturen, historie kunnen vasthouden om ontwikkelingen te laten zien, en kunnen benchmarken. Dat kan, nu de onderliggende applicaties dezelfde taal spreken."

In de nieuwe omgeving is er een splitsing aangebracht in technische en cijfermatige verantwoordelijkheden. De technische verantwoordelijkheid ligt nu bij de Data Warehouse afdeling van UMG ICT. De cijfermatige verantwoordelijkheid ligt bij de commercie en de initiatoren van het project.

Data Vault
In de nieuwe architectuur is het Data Vault-principe toegepast. Hierdoor wordt alle historie op de juiste wijze tot op detailniveau vastgelegd. Hiermee borgt UMG ondermeer de toekomstvastheid van het systeem. Daarnaast biedt deze architectuur de beste uitgangspunten om aan de wet- en regelgeving te voldoen. "De kwaliteit van de tot nogtoe geleverde informatie is groot en de organisatie staat te springen om meer van deze betrouwbare informatie", zegt Vrouenraets.

Zeist, 7 december 2009





Over i3, Intelligence in Information
i3 werkt vanuit Zeist met 45 medewerkers aan Business Intelligence-oplossingen voor klanten die beter willen presteren. i3 is gestart in 2001 en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming met één specialisme: Business Intelligence. i3 werkt zeer nauw samen met de meest gerenommeerde BI-softwareleveranciers maar opereert en adviseert volledig softwareonafhankelijk. i3 spreekt de taal van haar klanten omdat zij werkt met branchespecialisaties. Meer informatie biedt www.i3.nl.



Ingezonden persbericht