Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 29-10-2009

SCHULDEN BIJ DE AVRO
Ruben Nicolai volgt in 'Maximum Bereikt' mensen met schulden

De AVRO brengt vanaf 7 december op Nederland 3 het nieuwe programma 'Maximum Bereikt'. Hierin volgt presentator Ruben Nicolai in acht afleveringen mensen die in de schulden zijn geraakt. In het programma worden ze drie maanden gevolgd in de fase waarin ze orde op zaken gaan stellen. Budgetcoach Marion Weijers van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) geeft tips op het gebied van budgettering en geeft inzage in de financiële problematiek.

De zaken die gevolgd worden in het programma zijn zeer gevarieerd, grote studieschulden, simpelweg pech, op het verkeerde moment te veel geld uitgegeven of te hoge persoonlijke leningen. Een ding hebben alle zaken gemeen, de kandidaten zijn zeer gemotiveerd om uit de schulden te komen. Ze geven presentator Ruben Nicolai een bijzondere inkijk in hun leven op een kwetsbaar moment. Ruben bezoekt de mensen, motiveert hen - samen met de budgetcoach - om de schulden aan te pakken en op te gaan lossen. Zo worden er eindelijk enveloppen open gemaakt om de echte schuld in kaart te brengen, worden creditcards doorgeknipt, levensverzekeringen weggedaan, een andere baan gezocht en wordt op het laatste moment voorkomen dat er beslag op een inboedel wordt gelegd.

In elke uitzending staat één zaak centraal, wordt in kaart gebracht hoe groot de schulden zijn, op zoek gegaan naar oplossingen en advies gegeven. Centraal staat dat de mensen zelf hun problemen oppakken en er hard mee aan de slag gaan.

Maximum Bereikt, vanaf 7 december om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 3.


---