BUB bekroond met IF-award

07/12/2009 15:37

Batavus B.V.

De BUB van Batavus is hard op weg om een geheel nieuwe en opvallende trendsetter te worden in het verkeer in Nederland en overal elders waar gefietst wordt. Dat heeft ook de internationale vakjury van het International Design Forum opgemerkt. De stadsfiets met zijn speciale vormen en kleurmogelijkheden is bekroond met de IF-award 2010 voor product design.

De vakjury, waarin 25 erkende of zelfs beroemde ontwerpers en vormgevers van over de hele wereld zitting hebben, kent al bijna vijftig jaar deze awards toe aan producten die opvallen door hun ontwerp, vormgeving, materiaalgebruik en de achterliggende visie. Voor Batavus is het de eerste keer dat de Nederlandse fietsfabrikant deze award in de wacht weet te slepen.

Frank van de Eeden, marketing manager van Batavus: ,,Deze award is voor ons een belangrijke internationale erkenning en teken van waardering voor de nieuwe weg die wij met de BUB en het BUB Lifestyle Concept zijn ingeslagen voor de stadsfiets. Op onze BUB kun je een stukje van jezelf laten zien, kleur bekennen of je eigen lifestyle onderstrepen. De BUB is een stadsfiets met uitstraling. Je kunt, als je wilt, met de BUB flaneren. Je kunt er ook heel gemakkelijk een heel persoonlijke fiets van maken, met eigen karaktereigenschappen. Van heel kleurrijk tot strak zwart of wit. Dat is het nieuwe concept van de BUB. ''

De BUB - met zijn opvallende paperclipframe en het bijbehorende kleurrijke lifestyle concept - is bij Batavus in eigen huis in Heerenveen ontworpen en ontwikkeld. Bij de BUB dient de vorm niet alleen het karakter van de fiets, de vorm heeft ook een functie. Van den Eeden: ,,De vorm van de BUB is bewust opvallend anders gekozen. Maar die vorm heeft de fiets niet alleen gekregen om op te vallen. De vorm versterkt ook de stabiliteit van de fiets en dat komt natuurlijk het rijgedrag van deze fiets ten goede. ''

De IF-awards gelden al sinds 1953 als een internationaal keurmerk van goede en bijzondere vormgeving. De toekenning van de award verzekert de BUB ook van een uitnodiging voor de internationale IF-expositie 2010 in het Duitse Hannover, waar de nieuwste trends in vorm, design en lifestyle worden getoond. Die expositie trekt jaarlijks meer dan een kwart miljoen bezoekers.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.batavus.nl/bijzonder/BUB.aspx