Gemeente Rotterdam

Op dit moment worden de laatste LED-lampjes bevestigd op de gevel van de Delftse Poort. Vanaf zondag 6 december is STARS compleet. Duizenden sterren schitteren dan tegen de Rotterdamse hemel en zetten de bouwput van Rotterdam Centraal in de spotlights. Het kunstproject wordt tijdens de officiële opening op 14 december onthuld door Hamit Karakus, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening.

Van 6 december 2009 t/m 1 maart 2010 is één van de hoogste gebouwen van Rotterdam, de Delftse Poort, van boven tot onder gehuld in duizenden lichtjes. Met kunstproject STARS brengt Studio VollaersZwart de sterrenhemel terug in de stad, waar door het vele kunstlicht nauwelijks nog sterren waarneembaar zijn.

Dit jaar breidt Studio VollaersZwart kunstproject STARS uit naar straatniveau. Op een aantal dagen worden er s ochtends vroeg en tegen de schemering buttons met LED-lampjes uitgedeeld op Rotterdam Centraal. Als reizigers deze opspelden, worden ze zelf één van de sterren van STARS, die de bouwput van Rotterdam Centraal omringen en vervolgens uitwaaieren over de straten van Rotterdam.

STARS functioneert volledig zonder stroom. De lampjes laden zich overdag op via zonnecellen en geven gedurende de nacht acht uur licht. Ook heeft de verlichting geen negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit en CO2 uitstoot in de stad.

Hoor, hier bonkt...
Rotterdam werkt aan een aantrekkelijke binnenstad, met uitstraling en sfeer. Het hart van de stad maakt de komende jaren een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. In het kader van de campagne Hoor, hier bonkt het nieuwe hart van Rotterdam worden meerdere bouwplaatsen in de stad omlijst met kunstprojecten en bijzondere activiteiten, zoals de historische buitenexpositie Anno Rotterdam op en rondom de Binnenrotte (van 20 december t/m 6 januari). Deze projecten worden gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam.

Meer informatie over STARS vindt u op www.rotterdamcentraal.nl

Bron: dS+V, 07-12-2009