Gemeente Giessenlanden


Bijeenkomst voor veteranen

In de gemeente Giessenlanden wonen ruim 80 veteranen. Sommigen hebben gevochten in de Tweede Wereldoorlog of zijn betrokken geweest bij acties in het voormalige Nederlands-IndiÑ, in Korea en in Nieuw Guinea. Anderen zijn in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw uitgezonden naar Libanon, Bosnië, Rwanda of Cambodja. Of hebben deelgenomen aan recentere vredesmissies zoals in voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan.

Als blijk van waardering voor de door onze veteranen geleverde prestaties, heeft de gemeente Giessenlanden besloten om alle veteranen en hun partner in onze gemeente uit te nodigen voor een veteranenbijeenkomst.

Datum: maandag 7 december 2009. Locatie: gemeentehuis, Groeneweg 33 te Hoornaar

Â

Programma

16:00 uur: Ontvangst met koffie en thee

16:15 uur: Welkomswoord door burgemeester Els Boot

16:30 uur: "Veteranen in Nederland": lezing door Martin Elands, Veteraneninstituut

17:00 uur: Gezamenlijke Indische maaltijd

18:45 uur: Slotwoord door wethouder Berend Buddinghâ

19:00 uur: Einde bijeenkomst

Â

Om deze bijeenkomst te kunnen organiseren, hebben wij van het Veteraneninstituut de adressen gekregen van de veteranen uit de gemeente die zijn ingeschreven bij het Veteraneninstituut. Niet alle veteranen hebben zich aangemeld bij Veteraneninstituut. De adressen van deze mensen zijn daarom bij de gemeente niet bekend. Natuurlijk willen wij graag dat ook zij aanwezig zijn.

Â

Aanmelden

Bent u veteraan en wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Dan kunt u zich tot en met woensdag 3 december aanmelden door dit aanmeldingsformulier in te vullen. U kunt zich ook aanmelden via e-mailadres: communicatie@giessenlanden.nl

Â

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of kunt u geen gebruik maken van internet of e-mail? Dan kunt u contact opnemen met Mathilda Poirot van de gemeente Giessenlanden. Telefoonnummer: 0183 58 38 03.