Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 4 december 2009

Aandacht voor werk in Amersfoort Vernieuwtwijken

Mensen aan het werk helpen is een belangrijke doelstelling van het programma Amersfoort Vernieuwt, omdat het hebben van een baan een positieve invloed heeft op het welzijn van mensen. Onder de noemer 'AV Werkt' worden daarom de komende tijd verschillende activiteiten uitgevoerd om mensen te helpen bij het vinden van werk of het starten van een onderneming. Met de opening van een AV Werkpunt in de wijk Liendert-Rustenburg kunnen wijkbewoners informatie en ondersteuning dicht bij huis vinden.

Een van de eerste projecten die start, is het opleiden en inzetten van buurtvoorlichters. Dit zijn werkzoekende bewoners die voorlichting geven en mensen uitnodigen voor wijkactiviteiten van Amersfoort Vernieuwt. Ook krijgen de Amersfoort Vernieuwtwijken een Wijkserviceteam. Dit team stimuleert mensen om vrijwilligerswerk te doen bij ouderen en mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Zo'n Wijkserviceteam bestaat al in Liendert-Rustenburg en wordt ook gestart in Randenbroek-Schuilenburg en Kruiskamp-Koppel. Er is ook samenwerking met de ROC's in de wijken. Bijvoorbeeld in het project Ondernemend Wijs, waarbij leerlingen onderzoek doen bij bewoners en ondernemers, gericht op ondernemerschap. Ook het begeleiden in maatschappelijke stages voor scholieren maakt onderdeel uit van AV Werkt. Het is de bedoeling de activiteiten van AV Werkt uit te breiden in samenwerking met de partijen in de wijken die zich bezig houden met scholing, werken en ondernemen.

AV Werkpunt
De wijk Liendert-Rustenburg heeft vanaf volgende week een AV Werkpunt. Het Werkpunt brengt vraag en aanbod van diensten bij elkaar en geeft wijkbewoners informatie over (vrijwilligers)werk, scholing en ondernemerschap. Alle activiteiten van AV Werkt worden uitgevoerd vanuit het AV Werkpunt.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort