Ingezonden persbericht


9-JARIGE ISABEL WINT STEM IN ORIGINELE
DISNEY FILM 'DE PRINSES EN DE KIKKER'

Hilversum, 04 december 2009

De afgelopen maand is Disney Channel op zoek geweest naar de stem voor de nieuwe bioscoopfilm 'De Prinses en de Kikker'. Bijna 2500 inzendingen kwamen er binnen en de winnares is bekend! De 9-jarige Isabel uit Arnhem zal de stem van jonge Charlotte inspreken in de Nederlands gesproken versie van 'De Prinses en de Kikker'.

Via www.disneychannel.nl konden kinderen meedoen aan de stemmentest en een geluidsfragment insturen. De 9-jarige Isabel spreekt de stem in van kleine Charlotte, een vriendin van prinses Tiana om wie de film draait. De inzending van Isabel sprong eruit vanwege haar enthousiaste stem en mooie uitspraak. Nog deze maand duikt Isabel de studio in om de teksten in te spreken voor het allernieuwste Disney-avontuur.

Op 3 februari verschijnt de originele Disney bioscoopfilm 'De Prinses en de Kikker' in de Nederlandse bioscoop met daarin de stem van Isabel. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan de nieuwe handgetekende film die draait om prinses Tiana en prins Naveen. Prins Naveen is een jonge, knappe buitenlandse prins, die houdt van het goede leven, eten en Jazz. Totdat hij wordt omgetoverd tot een kikker... Hij is ten einde raad en komt op een gemaskerd bal terecht, waar hij Tiana aanziet voor een prinses en hem schiet het sprookje te binnen, waarbij een prinses de kikker kust en hij weer man wordt. Maar omdat Tiana geen echte prinses is veranderen ze beiden in een kikker! De twee ruziënde kikkers gaan op zoek naar hulp om de vloek ongedaan te maken. Door hun lange reis en vele avonturen leren ze elkaar beter kennen en bedenken ze dat ze liever voor altijd samen zijn als kikkers, dan elkaar nooit gekend te hebben als mens.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 32 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en Disney Channel-films. In Nederland is Disney Channel sinds 3 oktober gratis te ontvangen voor alle UPC-abonnees.