Trektocht voor wielrenners in midden Frankrijk


Meerdaagse wielerronde in heuvelachtig landschap

YGRANDE, 20091204 -- In midden Frankrijk is voor 2010 op veler verzoek een fietstrektocht samengesteld, speciaal gericht op wielrenners. Voor zover ons bekend is dat de eerste en enige fietstrektocht in Frankrijk met extra lange routes voor wielrenners.

De fiets-trektochten voor recreanten zijn in het noorden van de regio Auvergne al een paar jaar een groot succes maar steeds vaker kwam er ook vraag naar langere routes van zo'n 90 à 100 km per dag met meer en zwaardere klims. Waar de recreanten vooral in de glooiende tot heuvelachtige Allier, Cher en Nièvre reden, lopen de trajecten van deze speciale racefiets-trektocht ook door het naastgelegen departement Puy-de-Dôme met meer hoogteverschillen en dus meer en zwaardere klims.

Deze meerdaagse wielerronde bestaat uit 5 overnachtingen en 4 fietsdagen. De deelnemers overnachten iedere nacht in een andere chambres d'hôtes (bed and breakfast) met Nederlandstalige eigenaren, gelegen op mooie en rustige lokaties. Iedere avond eten de fietsers mee met de eigenaren en andere gasten en voor onderweg krijgen zij een lunchpakket mee. Midden Frankrijk is nog niet ontdekt door grote groepen toeristen en dus is het lastig om onderweg een lunch in een restaurant te plannen, vandaar de lunchpakketten. Ook wordt de bagage vervoerd.

Op de racefiets zijn papieren kaarten en beschrijvingen erg onhandig en dus krijgen de wielrenners een GPS-ontvanger in bruikleen mee tijdens hun fietstrektocht waar alle routes digitaal in staan.

Het zijn tochten met een sportief tintje met soms vlakke stukken maar ook fietsen in pittig heuvellandschap met langere afstanden dan bij de meeste andere fiets-trektochten. De ronde loopt door de departementen Allier en Puy-de-Dôme in het noorden en midden van de regio Auvergne en een stukje Nièvre in het zuid-westen van de Bourgogne. In de Allier en Nièvre is het glooiend tot heuvelachtig maar in de Puy-de-Dôme lopen de hoogtes op en worden de klims daardoor een stuk zwaarder.

Het betreft een individuele trektocht die gemaakt kan worden tussen 16 april en 10 oktober 2010. Uiteraard zijn de racefiets-routes ook geschikt voor de 'doorgewinterde' recreanten die langere routes dan gebruikelijk willen fietsen.

Reserveringen en informatie via www.vakantie-midden-frankrijk.com





Ingezonden persbericht