Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 04-12-2009

Aangehouden met drank op

ASSEN Donderdagmorgen reed een 50-jarige man uit Assen met zijn auto over de Haarweg terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 1,1 promille. (2009058940)

HOOGEVEEN Donderdagnacht reed een 57-jarige man uit Hoogeveen met de snorfiets over de Mr. Harm Smeengelaan terwijl hij had gedronken. Agenten zagen hem slingerend langskomen en gaven hem een stopteken. De blaastest die volgde kwam uit op ruim 1,1 promille.(2009059115)

Aangehouden na weigering identificatie

HOOGEVEEN Donderdagavond heeft de politie een 17-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Agenten troffen op de Valkenlaan een groep jongeren aan bij scholengemeenschap. Vanwege de vele vernielingen die daar gepleegd zijn houdt de politie daar regelmatig toezicht. Aan de jongeren werd gevraagd om hun persoonsgegevens op te geven en zich te identificeren. Een van hen weigerde dit en werd, na meerdere waarschuwingen, aangehouden. Hij krijgt hiervoor een bekeuring. (2009059086)

Voetgangers aangereden

EMMEN Donderdagavond is een 48-jarige vrouw uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval op de Hondsrugweg. Ze stak als voetganger de Hondsrugweg over bij de Holdert en werd daar aangereden door een auto die vanuit de richting van het Noordeind kwam. De bestuurder van de auto, een 58-jarige man uit Emmer Compascuum, reed vermoedelijk door rood licht. De voetganger, die groen licht had, is met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (2009059092)

RUINERWOLD Donderdagavond is een 48-jarige vrouw uit Meppel licht gewond geraakt op de Havelterweg. Ze had net haar auto geparkeerd en stak de straat over. Daar werd ze aangereden door een auto, bestuurd door een 47-jarige man uit Staphorst. Hij had de vrouw niet gezien en zij hem ook niet. Het letsel bleek erg mee te vallen. Beide genoemde ongevallen vonden plaats tijdens erg slechte weersomstandigheden in het donker. Daarbij is voor alle betrokkenen het zicht beperkt en dus een reden om extra goed op te letten.(2009059093)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

VALTHERMOND Donderdagavond raakte een 25-jarige man uit Slochteren zijn rijbewijs kwijt op de Drentse Mondenweg. Hij reed daar met een snelheid van 136 kilometer per uur, terwijl 80 het maximum is. (2009059096)

Politie doet onderzoek naar schieten op ruiten

NOORDSESCHUT De afgelopen week zijn er bij de politie twee meldingen binnengekomen uit Noordseschut waarbij melders aangaven dat er op hun ramen was geschoten. Dat is vermoedelijk gebeurd met luchtdrukwapens. Daarnaast is er op 21 november ingebroken in het clubgebouw van de schietclub Nieuw Moscou. Bij deze inbraak zijn enkele luchtdrukwapens gestolen. Vermoedelijk houden deze zaken verband met elkaar. De politie vraagt daarom van mensen uit deze omgeving om meldingen van jongeren die luchtdrukwapens bij zich hebben, door te geven. Dat kan op het telefoonnummer 0900 8844, of anoniem op 0800 7000. Het gaat nu nog om enkele meldingen van ruiten. Maar wanneer er op mensen of dieren wordt geschoten met dergelijke wapens, kan daarmee ernstig letsel veroorzaakt worden.

Resultaten verkeerscontrole

KLAZIENAVEEN Donderdag is op de A37 een verkeerscontrole gehouden van 12.30 tot 18.30 uur. Daarbij werkte Politie Drenthe samen met het KLPD, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en deurwaarders. Er zijn 865 blaastesten uitgevoerd en voor diverse overtredingen 30 bekeuringen uitgedeeld. Er zijn vier autos in beslag genomen vanwege een belastingschuld. Vier mensen moesten een achterstallige boete of andere schuld voldoen. Verder zijn er 15 zaken gepasseerd die nader onderzoek vragen van de Belastingdienst. (2009059084)

Roemeense skimmers aangehouden

WIJSTER Vorige week vrijdag, 27 november, heeft de politie twee verdachten aangehouden wegens skimpraktijken. Het gaat om twee mannen uit Roemenie, 20 en 33 jaar oud. Ze worden verdacht van het aanbrengen van skimapparatuur op de pinautomaat van de Rabobank aan de Meester Haddersstraat in Wijster.

De politie kreeg donderdag een melding van twee mannen die zich verdacht ophielden bij de pinautomaat. Agenten constateerden ter plekke dat de automaat was voorzien van skimapparatuur. Uit het onderzoek dat volgde, werden de twee mannen die gesignaleerd waren bij de bank in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in een hotel in Spier. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast. Uit het onderzoek is tot nu toe vast komen te staan dat er ten minste drie mensen zijn gedupeerd nadat ze hun pinpas bij de genoemde automaat hebben gebruikt. Van hun rekening is geld verdwenen. De politie vermoedt dat er meer mensen gedupeerd zijn. Het dringende verzoek is of mensen die gedupeerd zijn na een bezoek aan de pinautomaat bij de bank aan de Meester Haddersweg in Wijster, contact op willen nemen met hun bank. Niet met de politie, maar bij hun eigen bank. De bank verzorgt dan de aangifte bij de politie. Verder wil de politie graag weten of er mensen zijn die bij deze pinautomaat in de dagen voor 26 november iets verdachts hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900 8844. Gedupeerden nemen contact op met hun bank. (2009057536)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.