Politie Drenthe

Roemeense skimmers aangehouden

Wijster, 04-12-2009 o Vorige week vrijdag, 27 november, heeft de politie twee verdachten aangehouden wegens skimpraktijken. Het gaat om twee mannen uit Roemenie, 20 en 33 jaar oud. Ze worden verdacht van het aanbrengen van skimapparatuur op de pinautomaat van de Rabobank aan de Meester Haddersstraat in Wijster.

De politie kreeg donderdag een melding van twee mannen die zich verdacht ophielden bij de pinautomaat. Agenten constateerden ter plekke dat de automaat was voorzien van skimapparatuur. Uit het onderzoek dat volgde, werden de twee mannen die gesignaleerd waren bij de bank in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in een hotel in Spier. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast. Uit het onderzoek is tot nu toe vast komen te staan dat er ten minste drie mensen zijn gedupeerd nadat ze hun pinpas bij de genoemde automaat hebben gebruikt. Van hun rekening is geld verdwenen. De politie vermoedt dat er meer mensen gedupeerd zijn. Het dringende verzoek is of mensen die gedupeerd zijn na een bezoek aan de pinautomaat bij de bank aan de Meester Haddersweg in Wijster, contact op willen nemen met hun bank. Niet met de politie, maar bij hun eigen bank. De bank verzorgt dan de aangifte bij de politie. Verder wil de politie graag weten of er mensen zijn die bij deze pinautomaat in de dagen voor 26 november iets verdachts hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900 8844. Gedupeerden nemen contact op met hun bank. (2009057536)

Bestemd voor de media
Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.