Partij voor de Vrijheid (PVV)

Debat Westerschelde - Inbreng
vrijdag 04 december 2009

Hieronder de inbreng van Richard de Mos tijdens het debat over de Westerschelde. Klik hier om de inbreng van Richard de Mos op YouTube te bekijken.

Voorzitter,

Dit Kabinet is goed in het doen van dingen waar burgers totaal niet op zitten te wachten.


- Het opslaan van CO2 onder huizen van de inwoners uit Barendrecht.

Niemand wil het; maar het Kabinet zet haar plannen stoïcijns door!


- Spionagekastjes in je auto.

Geen mens zit erop te wachten, maar toch weet Vader Staat waar je straks uithangt en mag je meer betalen voor het staan in de file.


- En uiteindelijk ontpolderen.

Geen Zeeuw die daar blij van wordt en geen boer die zijn landbouwgrond kwijt wil.

Toch wil dit Kabinet met alle geweld de dijken doorprikken om de milieumaffia te vriend te houden! Om het Ministerie van LNV zit een geitenwollensok, die het luisteren naar argumenten om niet te ontpolderen onmogelijk maakt. De milieubeweging, met de Vogelbescherming voorop, koppelen willens en wetens het ontpolderen aan de verdieping van de Westerschelde.

Omdat de Vogelbescherming de lepelaar belangrijker vindt dan de patrijs, moet goede landbouwgrond opgeofferd worden aan zilt water; een schande! De constatering in de eindrapportage Natuurcompensatieprogramma Westerschelde is klip en klaar: De manier waarop de natuurcompensatie Westerschelde is ingevuld, krijgt de beoordeling voldoende!

Buitendijks is nieuwe natuur aangelegd; bestaande natuur is verbeterd, binnendijks zijn nieuwe inlagen aangelegd en er zijn tal van kreken opgeknapt! Dat maakt het ontkoppelen tussen het verdiepen en het ontpolderen niet meer dan logisch.

Maar rupsje nooit genoeg, de milieubeweging wil meer! Terwijl boeren de beste bewakers van hun grond zijn; moet hun grond worden ontpolderd! Hypocriet genoeg spreken tal van politici over een dreigend voedseltekort; maar schijnen diezelfde politici het geen probleem te vinden als ten faveure van zeesnot landbouwgrond onder water wordt gezet.

Voorzitter,

Het is raar debat! Citaten die uit de ministerraad lekken; Een geheime brief, inzake veiligheid, van Minister-president Peeters aan minister Verburg; De Zeeuw Ad Koppejan die eerst in een motie het Kabinet oproept om vast te houden aan natuurherstel zonder ontpolderen en deze vervolgens aanhoudt.

De Zeeuwse bevolking moest daarbij spontaan aan de laatste woorden van Julius Ceasar denken: `Ook Gij Brutus, mijn zoon'!

De angst van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie en de Stichting De Levende Delta is terecht. Het hele Westerscheldegebied is bestempeld tot Natura 2000 gebied. Dat ontwerpbesluit leidt onvermijdelijk tot een verdere ontpoldering van Zeeland.

Voor de kleinste aanpassing, in bijvoorbeeld Zeeuwse havens, is een wetvergunning nodig. De nog komende 2de en 3de beheerplanperioden zullen leiden tot veel Zeeuws verdriet; tot verdere opoffering van oer-Hollands landschap.

Alsof er in 1953 niet genoeg Zeeuwse tranen hebben gevloeid! Mochten die dijken doorgeprikt worden, dan beloof ik hierbij, zij aan zij met de Zeeuwen op diezelfde dijk te staan als ultiem middel van verzet.

Ontpolderen: Nu niet, Nooit niet!