Gemeente Almere

VBA en Connexxion trekken samen op

04-12-2009

conexxion ondertekening De Vereniging Bedrijfskring Almere en Connexxion gaan samenwerken. In aanloop naar de Europese Openbare Aanbesteding van het openbaar vervoer in Almere, hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de Vereniging Bedrijfskring Almere en Connexxion over een mogelijke samenwerking op langere termijn. Na gunning van de aanbesteding aan Connexxion, hebben deze gesprekken geresulteerd in een samenwerkingsconvenant.

De Vereniging Bedrijfskring Almere en Connexxion gaan samenwerken. In aanloop naar de Europese Openbare Aanbesteding van het openbaar vervoer in Almere, hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de Vereniging Bedrijfskring Almere en Connexxion over een mogelijke samenwerking op langere termijn. Na gunning van de aanbesteding aan Connexxion, hebben deze gesprekken geresulteerd in een samenwerkingsconvenant.

In het convenant is een aanpak geformuleerd die als uitgangspunt moet dienen voor het samenwerken.
Door beide partijen is de intentie uitgesproken om tot een langdurige samenwerking te komen.

De VBA ziet in de samenwerking een kans het openbaar vervoer van en naar de bedrijfsterreinen in Almere te verbeteren. De samenwerking is er ook op geënt om bedrijven en hun werknemers beter te informeren over de mogelijkheden van het openbaar vervoer in Almere

Joep Kramer zegt het volgende over de samenwerking: "Het is goed dat Connexxion en VBA regelmatig het openbaar vervoer van en naar de werklocaties gaan bespreken. De wisselwerking tussen VBA, Connexxion, bedrijven en werknemers is essentieel. Door met z'n allen aan tafel te zitten kan er gekeken worden naar de behoeften op de bedrijventerreinen en waar aan deze behoeften kan worden voldaan." Rob Koster vult aan: "Door ook gezamenlijk op te trekken in de voorlichting en communicatie krijgen nieuwe initiatieven ook een kans van slagen doordat de bussen niet leeg rondrijden. Connexxion kan niet alleen in de behoefte voorzien maar buslijnen moeten ook rendabel zijn. Dus moeten de werknemers ook daadwerkelijk straks van aangeboden diensten gebruik gaan maken. "

Wethouder Visser is blij met de samenwerking tussen de beide partijen. "Het is goed om te zien dan partijen als de VBA en Connexxion elkaar zelf vinden vanuit een behoefte uit de markt. Dit maakt de kans van slagen van nieuwe projecten groter. Met de VBA en Connexxion is afgesproken dat de afdeling Economische Zaken nauw betrokken blijft. Zo worden ook niet VBA-leden vertegenwoordigt."