FrieslandCampina
16 november 2009
Met nieuwe ingrediënten beter inspelen op consumentenwensen
FrieslandCampina's business group Ingredients op FIE 2009
Amersfoort, Nederland - Welke eisen stellen consumenten aan
voedingsmiddelen, zoals soepen, sauzen, desserts, dranken en
bakkerijproducten? Dat is de vraag waarop de business group
Ingredients van FrieslandCampina inspeelt, die wereldwijd ingrediënten
levert aan producenten van voedingsmiddelen. Tijdens de internationale
vakbeurs Food Ingredients Europe, van 17 tot en met 19 november in
Frankfurt, toont FrieslandCampina een aantal nieuwe toepassingen voor
ingrediënten. Daarmee kunnen producenten van voedingsmiddelen hun
producten een betere structuur geven, het vetgehalte verlagen en
volstaan met minder toevoegingen.
Internationale producenten van dagelijkse voeding en speciaalvoeding
vinden in de wereldwijd opererende business group Ingredients van
FrieslandCampina diverse werkmaatschappijen, die elk hun eigen
specialiteit hebben, bijvoorbeeld met ingrediënten die onder meer
voedingsmiddelen verstevigen, structuur geven, opschuimen en
verrijken. De bundeling en kennisdeling van diverse werkmaatschappijen
in één business group Ingredients zorgt voor meer innovatieve kracht,
een grotere productiecapaciteit, meer flexibiliteit en klantrelaties
in alle delen van de wereld. De business group Ingredients van
FrieslandCampina realiseerde in 2008 een jaaromzet van 1.372 miljoen
euro.
FrieslandCampina DMV zet op de FiE twee ingrediënten in de
schijnwerpers: Textrion PROGEL 800 (zorgt voor een mooie structuur van
kwark en yoghurt), , Hiprotal 60MP (een gezonde vetvervanger op basis
van wei die toegepast wordt in onder andere roomkaas en yoghurt).
Bovendien verzorgen Ellen Ertman, researcher Nutrition, en Hans
Zijlstra, Manager R&D Application Development, op de openingsdag over
resp. de specifieke kenmerken van toepassing van Vivinal GOS en
Hiprotal 60MP een lezing.
FrieslandCampina Kievit presenteert zich op de FiE met haar
hoogwaardige ingrediënten die waarde toevoegen aan onder andere
bakkerijproducten, dranken, soepen en sauzen en kindervoedingen. De
gesproeidroogde en geëncapsuleerde ingrediënten van FrieslandCampina
Kievit geven in deze applicaties bijvoorbeeld een romige smaak, een
betere houdbaarheid, verlagen kosten in het productieproces of voegen
gezondheid toe met nutritionele oliën, zoals ARA en DHA.
Binnen de Vana-Crema productrange van Kievit, is het uit
zonnebloemolie ontwikkelde ingrediënt Vana-Crema 78D genomineerd voor
de Food Ingredients Excellence Award. Vana-Crema 78D is een ingrediënt
voor toepassing in hartige applicaties, zoals soepen en sauzen.
Opmerkelijk is dat het gehalte verzadigd vet met maar liefst 80
procent verminderd wordt, met behoud van een uitstekende smaak.
Satro is dé expert voor ontwikkeling, productie en verkoop van
gesproeidroogde samengestelde ingrediënten voor de voedings- en
vendingindustrie. Op de FiE presenteert Satro haar nieuwste
samengestelde ingrediënten, waarmee het aantal E-nummers in
zuivelrecepturen vermindert. Hiervoor hebben de
levensmiddeltechnologen van SATRO compounds ontwikkeld met natuurlijke
kleurstoffen op basis van natuurlijke grondstoffen voor brede
toepassing in de zuivelindustrie. Voor de
"clean-label"-zuivelproducten biedt het Satro Dairy-productenprogramma
compounds die bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen of gelatine
bevatten. Voor klantspecifieke toepassingen wordt bij Satro in
Lippstadt een passend compound ontwikkeld, waardoor zuivelproducten in
de toekomst nog `natuurlijker' smaken. Onder het motto "Simplify your
business with SATRO compounds" presenteert Satro op de FIE de nieuwe
"clean-label" compound-concepten aan het geïnteresseerde publiek.
De Food ingredients Europe 2009 is hét platform voor iedereen die
actief is in de wereld van ingrediënten voor specifieke toepassingen
in voeding en farmaceutische producten. Producten en afnemers
ontmoeten elkaar en nemen kennis van de nieuwste ontwikkelingen
wereldwijd.