Gemeente Sneek


sluiten binnenstad sneek af

Verzinkbare paaltjes sluiten binnenstad Sneek af

Vanaf half oktober worden de fysieke afsluitingen op het Grootzand, Kleine Kerkstraat en Leeuwenburg in Sneek vervangen door automatisch verzinkbare paaltjes. De paaltjes worden vanaf 16 november in gebruik genomen.

De gemeente Sneek wil de overlast van autoverkeer in het kernwinkelgebied beperken. In het verleden is hiertoe een voetgangersgebied ingesteld. Dit voetgangersgebied wordt momenteel op een aantal locaties fysiek afgesloten door paaltjes. Deze paaltjes worden nu nog met de hand geplaatst. Op de Kleine Kerkstraat gebeurt dit op de uitgaanstijden en bij evenementen.

Leeuwenburg en Grootzand worden iedere dag- met uitzondering van zondag - afgesloten buiten de tijden dat bevoorradend verkeer het voetgangersgebied vrij in en uit mag rijden, de zogenoemde venstertijden. Op dinsdag en zaterdag, de marktdagen, zijn deze twee straten gedurende de markttijden afgesloten.

Op 19 oktober wordt gestart met de plaatsing van het geautomatiseerde systeem. Het verkeer kan hiervan enige hinder ondervinden. Er worden omleidingsroutes ingesteld. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Security Technics & Development uit Apeldoorn.