Gemeente Beuningen
KICI-cheque naar huiskamerproject Winssen
Donderdag 22 oktober ontving wethouder Frans Houben van de Gemeente Beuningen een cheque van 2500 euro van stichting KICI kledinginzameling. De gemeente besteedt dit geld aan het huiskamerproject van de seniorenvereniging in Winssen.
KICI-cheque
De Gemeente Beuningen heeft voor KICI kledinginzameling in 2008 - na de gemeente Millingen - de meeste gebruikte kleding en schoenen ingezameld van Nederland! KICI beloont gemeenten die veel kleding inzamelen met een geldbedrag dat zij mogen besteden aan een goed doel. De Gemeente Beuningen heeft voor het huiskamerproject van de seniorenvereniging in Winssen gekozen.
V.l.n.r. Maarten Renssen van stichting KICI, een vertegenwoordiging van KBO Seniorenvereniging Winssen en wethouder Frans Houben
Huiskamerproject Winssen
De seniorenvereniging van Winssen wil eenzaamheid bij alleenwonende ouderen voorkomen en heeft daarom het huiskamerproject opgestart. In deze 'huiskamer' kunnen de 150 alleenstaande senioren van Winssen straks terecht voor een kopje koffie of thee, leuke activiteiten en een luisterend oor. Standvast Wonen heeft een woning beschikbaar gesteld en de plaatselijke supermarkt zorgt voor koffie en thee. De inrichting van de woning is echter nog niet gefinancierd. De KICI-cheque komt dus goed van pas.
Beuningen al eerder in de top tien kledinginzamelaars
De Gemeente Beuningen behoort al tijden tot de top 10 van de 'gemeentelijke kampioenen' van KICI en stond ook in 2008 op de 2e plaats in de categorie 'beste inzamelresultaat per inwoner'. Met een totaal inzamelresultaat van 206.077 kg en een gemiddelde van maar liefst 8,2 kg/inw behoort Beuningen tot de beste gemeenten van heel Nederland en is voor KICI ook nog eens de grootste stijger ten opzichte van het resultaat van vorig jaar. In 2007 zamelden de inwoners in de gemeente Beuningen namelijk 6,7 kg per inwoner in.
Over stichting KICI
Stichting KICI kledinginzameling zamelt tweedehands kleding in voor het goede doel. Dit doen zij via kledingbakken en inzamelacties. Textielafval krijgt op deze manier een tweede bestemming. Textiel dat herbruikbaar is, wordt verkocht en krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden en Oost-Europa. De opbrengst komt in de vorm van donaties 100% ten goede aan goede doelen in binnen- en buitenland.