DILMAH THEE bij gerechten of als cocktail
Vorige week was het Dorint Amsterdam Airport hotel het decor van een ontmoeting tussen Dilmah thee en diverse gerechten. Dilhan Fernando, theemaker uit Sri Lanka en Robert Schinkel, Nederlandse theesommelier, combineerden verfijnde theesoorten met onder andere kaas, chocolade en hartige hapjes. Thee is in vele opzichten te vergelijken met wijn, niet in de laatste plaats vanwege de verschillende smaakcomponenten die het mogelijk maken thee met spijs te combineren.
Dilmah heeft een groot assortiment zwarte, groene, witte en kruiden theeën. Deze hebben theesommelier Robert Schinkel niet alleen geïnspireerd tot het maken van schitterende theecocktails, maar ook tot de mooiste combinaties met gerechten. Thee kan bijvoorbeeld helpen de scherpte van kaas te verzachten of meer smaakaspecten in de kaas naar voren te brengen. Anderzijds kan kaas de smaakvolle moutigheid van thee accentueren, of contrast bieden voor de bitterheid van thee. Bij chocolade moet men de bittere nasmaak van pure chocolade met rijke en robuuste theeën met een prominent karakter in balans brengen. Feitelijk moet de begeleidende thee krachtiger zijn, naarmate de chocolade puurder is. Verrassend is de combinatie van Tandoori kip met Ceylon Supreme. De twee smaken zijn geheel met elkaar in balans. Dilmah heeft onuitputtelijke mogelijkheden om verschillende combinaties te maken met al haar theesoorten.
Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert de oprichter van Dilmah het grootste deel van zijn persoonlijke rijkdom aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders en hun families, de armen en minder bedeelden van Sri Lanka. De stichting financiert onder andere voedselprojecten voor baby's en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor kinderen van moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholen. Recentelijk werd de eerste Internationale 'School of Tea' opgericht bij het Institut Paul Bocuse in Lyon.
Voor meer informatie:
Ingezonden persbericht