Gemeente Drechterland

15-9-2009
Access Live

Partnergemeenten uit Polen en Duitsland aanwezig op muziekfeest

In het weekend van 18 tot en met 20 september 2009 is het muziekfestival Access Live in Venhuizen.
Op de dinsdag voorafgaand komt een delegatie jongeren uit onze partnergemeenten Bardowick (Duitsland) en Skoki (Polen) naar onze gemeente. Deze groep gaat samen met een aantal jongeren uit onze gemeente onder begeleiding van het bestuur van Access Events helpen bij de activiteiten die horen bij het organiseren van het festival. Ze blijven een week en zullen na de afbouw van het terrein op dinsdagochtend 22 september weer huiswaarts gaan.

Het doel van het project is om de groep jongeren uit het buitenland te laten zien/leren wat er komt kijken bij het organiseren van een groot festival. Het uiteindelijke doel is dat er ook een groot muziekfestival als Acces Live in Bardowick en Skoki georganiseerd wordt.

De samenwerking is tot stand gekomen tussen de jongerenwerker Michiel Beemster, het bestuur van Access Events en de jumelagecommissie Drechterland. De jongeren uit Bardowick en Skoki zullen samen met de jongeren uit Drechterland en het bestuur van Access Events zorgen dat er dit jaar weer een mooi festival plaatsvindt, waar jong en oud van zal genieten.