Politie Drenthe

Districtchef Zuid-Oost vertrekt naar Politieacademie

Assen, 18-09-2009 o Districtchef Zuid-Oost, mevrouw Alice Vellinga EMPM (43), gaat het Drentse korps verlaten. Ze begint 1 november aanstaande als lid van het College van Bestuur van de Politieacademie, tevens plaatsvervangend voorzitter. Met deze kroonbenoeming telt het College van Bestuur van de Politieacademie weer drie personen en is daarmee voltallig.

Alice VellingaAlice werkt sinds 2002 als Commissaris van Politie bij Politie Drenthe en is nu werkzaam als districtchef van het district Zuid-Oost. Zij maakt deel uit van het regionaal managementteam en is proceseigenaar Intake en Service. Vanaf 1993 werkte zij in het korps Flevoland waarvan de laatste jaren als plaatsvervangend districtschef.

Alice Vellinga zal zich bij de Politieacademie bezig gaan houden met de portefeuille onderwijs en onder andere de resultaten van de evaluatie verder oppakken. Binnen deze portefeuille zal zij vanuit haar ervaring in het politievak het onderwijs verder vormgeven. Zij ziet een grote uitdaging in haar nieuwe baan, maar zal het operationele politiewerk missen. Ook denkt zij dat haar opgedane ervaringen belangrijk zijn bij haar werkzaamheden voor de Politieacademie. Het is belangrijk dat opleidinginstituten binding hebben met de praktijk. Je ziet dat in de verschillende opleidingsrichtingen terug maar ook op bestuurlijk niveau is die praktijkervaring natuurlijk erg belangrijk.

Haar taken als districtchef worden voorlopig waargenomen door plaatsvervangend districtchef Gerrit van Goor.