RTL Group

Aftrap UEFA Europa League Succesvol voor RTL 7

De officiële aftrap van de UEFA Europa League gisteravond was voor RTL 7 zeer succesvol. Na drie voorrondes en een play-off serie ging de groepsfase van start, waar vier Nederlandse clubs aan deelnemen. Met alledrie de UEFA Europa League-uitzendingen was de enige mannenzender van Nederland gisteren marktleider in de eigen doelgroep (Mannen 20 49 jaar).

De wedstrijden van Ajax en PSV werden live uitgezonden en trokken allebei bijna een miljoen kijkers. In de doelgroep van RTL 7 kwamen de zenderaandelen hierbij uit op maar liefst 27,3 procent (Ajax - FC Timisoara) en 19,7 procent (Sparta Praag - PSV).

Nog eens een half miljoen kijkers stemden eind van de avond af op de samenvattingen (van sc Heerenveen - Sporting Club de Portugal en Fenerbahçe - FC Twente), goed voor een zenderaandeel in de doelgroep van 23,3 procent.

De volgende speelronde van de UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, is op donderdag 1 oktober. Volgende week staat RTL 7, 'de tweede voetbalzender van Nederland', op dinsdag, woensdag en donderdag volledig in het teken van de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.