Gemeente Eemsmond


Woningbouwproject Uithuizen krijgt stimuleringssubsidie VROM vrijdag 18 september 2009

Voor de bouw van 41 appartementen in het woningbouwproject 'J. Cohenstraat/Havenweg' in Uithuizen, kreeg de gemeente Eemsmond een eenmalige subsidie van 204.700,- van het ministerie van VROM (wonen, ruimte en milieu). Het subsidiebedrag wordt overgedragen aan Woongroep Marenland. Het project komt in aanmerking voor de subsidie van het Tijdelijk stimuleringsfonds woningbouwprojecten 2009 van VROM omdat de sociale huursector met dit bouwproject een impuls krijgt.

Woonwethouder Jan Dobma is gelukkig met de subsidie: "In Uithuizen is grote vraag naar kwalitatieve en betaalbare seniorenwoningen in de sociale huursector. Deze subsidie is niet alleen een financiële injectie maar ook een duidelijk signaal dat gemeente en woningbouwcorporaties in recessietijd goed bezig zijn met vraaggericht bouwen. Daarnaast zijn de komende bouwwerkzaamheden een impuls voor de werkgelegenheid in de regio."

Woonplan
Het plan van Woongroep Marenland voorziet in de bouw 41 appartementen op de hoek van de J. Cohenstraat/ Havenweg en een ondergrondse parkeergarage. Deze woningen zijn opgenomen in het Woonplan van de gemeente Eemsmond. Hierin staan onder meer afspraken tussen gemeente en woningbouwcorporaties over het aanpassen van het woningaanbod aan de huidige eisen. Van de 41 woningen, vallen er 18 in de sociale huursector. De overige 23 worden voor een deel te koop aangeboden en voor een ander deel aangeboden in de duurdere huursector. Woongroep Marenland wil in principe dit jaar starten met de bouwwerkzaamheden. De werkzaamheden nemen zon anderhalf jaar in beslag. Alle nieuw te bouwen appartementen zijn levensloopbestendig.