Senternovem

17-09-2009 | Eerste duurzame oplaadstation in Nederland wordt onthuld

Het eerste duurzame oplaadstation in Nederland is een feit. Vanaf maandag 5 oktober kunnen elektrische scooters en fietsen worden opgeladen met door de zon en wind opgewekte elektriciteit. Het eerste duurzame oplaadstation komt te staan bij de Hanzehogeschool in Groningen.

Eerste duurzame oplaadstation

Oplaadstations voor elektrische mobiliteit zijn een vrij nieuw verschijnsel. In verschillende steden zijn inmiddels oplaadstations gerealiseerd. Het oplaadstation in Groningen wordt rechtstreeks gevoed met duurzaam opgewekte energie. Dit is uniek.

De projectpartners Nuon, Hanzehogeschool Groningen en gemeente Groningen hebben de handen ineen geslagen en het `Groene Scooterproject' gestart. Het doel van dit project is meer duurzaam aangedreven elektrische scooters op de weg te krijgen om zo de luchtkwaliteit te verbeteren, de lokale economie te versterken en het gebruik van groene energie te bevorderen. En daarmee de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Op 5 oktober vindt de officiële onthulling plaatst van het eerste duurzame oplaadstation. Tijdens een overdekte innovatiebeurs in Groningen krijgt het publiek de kans om te ontdekken, ervaren en beleven wat elektrisch vervoer is en wat het voor bedrijven kan betekenen. Tijdens het programma zullen de organiserende partijen hun visie op elektrische mobiliteit geven en zal OV-fiets haar nieuwe producten in Groningen introduceren.