Senternovem

18-09-2009 | EnergieTransitie Wake-up Breakfast: een verslag

Samen een impuls geven aan maatregelen die nodig zijn om duurzaamheid in ons land nu écht op te pakken. Mensen wakker schudden. Vaart brengen in lokale initiatieven op het gebied van EnergieTransitie. Dit was het doel van het Wake-up Breakfast van EnergieTransitie tijdens de nationale Duurzaamheidsdag op 09-09-09 om 9 uur in de ochtend. Een verslag hiervan is nu beschikbaar.

Op vijf inspirerende locaties in het land - onder meer een energieneutrale woonboot en een modelwoning - ontbeten genodigden samen en wisselden ervaringen uit. De focus lag op lokale energie-initiatieven. Wat zijn de successen? Wat waren de leerpunten? Hoe zorgen we ervoor dat deze projecten niet op zichzelf blijven staan? Wat hebben we nodig om verder te gaan en beter te worden? Daarnaast bogen studenten zich over de vraag `hoe ziet de energiehuishouding in 2050 eruit?'

Op 09-09-09 stond heel Nederland in het teken van de duurzaamheid. Kabinet, bedrijfsleven, organisaties en betrokken burgers lieten zich van hun meest 'duurzame' kant zien.