Gemeente Voorschoten

overeenkomst met Kita

Gemeente Voorschoten tekent overeenkomst met Kita

Kita Op 17 september hebben wethouder Marijke Kleijweg en burgemeester Jeroen Staatsen een overeenkomst gesloten met de burgemeester van Kita Ibrahima Dabo en de president van de `conseil de cercle' (raad van 33 dorpen in het district Kita) Boly Keita van Kita. In de overeenkomst staan de afspraken tussen de beide gemeenten over de dit jaar te nemen stappen in het kader van een samenwerkingsproject.

De gemeente helpt zusterstad Kita in Mali bij het verbeteren van de burgerlijke stand en de bevolkingsadministratie. Mali is één van de armste landen in Afrika. Op deze manier draagt Voorschoten op bestuurlijk niveau bij aan de versterking en ontwikkeling van een stabiel lokaal bestuur in Kita. En daarmee aan een veiliger wereld. Het college komt met het project één van haar afspraken uit het coalitieakkoord na. Bij het project is VNG International betrokken, die Voorschoten een subsidie heeft gegeven voor de ondersteuning van de Afrikaanse collega's.

Het op orde brengen van de burgerlijke stand is noodzakelijk voor onder andere ontwikkeling, zoals sociale basisvoorzieningen. Zonder registratie hebben mensen namelijk geen rechten. Kinderen die niet ingeschreven staan kunnen bijvoorbeeld niet naar school.

Eén van de gemaakte afspraken is dat Voorschoten een tegenbezoek brengt in december. Dit bezoek wordt zowel door de gemeente Kita als de gemeente Voorschoten voorbereidt.

Voorschoten geeft structurele hulp met een blijvend resultaat!
* 18 september 2009