Gemeente Teylingen

onderzoek nieuwe functie gemeentewerf Warmond

Teylingen start onderzoek nieuwe functie gemeentewerf Warmond

18 september 2009

Op 8 september heeft het college van b en w het projectplan voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf Warmond vastgesteld. Het projectplan beschrijft de stappen die ondernomen worden om te komen tot een nieuwe inrichting van de voormalige gemeentewerf. De naastgelegen brandweerkazerne moet behouden blijven.

Het perceel aan de Van der Woudestraat is eigendom van de gemeente Teylingen en heeft na het sluiten van de gemeentewerf geen functie meer. Het vaststellen van het projectplan is de eerste stap om te komen tot een nieuwe inrichting van het terrein van de voormalige gemeentewerf. Hierbij wordt gedacht aan woningbouw. Hierna stelt de gemeente een nota van uitgangspunten op.

In de nota van uitgangspunten worden keuzes gemaakt over de functie, verkeer en parkeren en de hoogte en massa van de bebouwing. De verwachting is dat de nota van uitgangspunten begin 2010 door de gemeenteraad wordt vastgesteld. In deze periode worden ook de omwonenden geïnformeerd. Op basis van de nota van uitgangspunten wordt er een ontwerp uitgewerkt. Pas daarna wordt gestart met wijziging van het bestemmingsplan.

Het college vraagt een voorbereidingskrediet van EUR 50.000,- aan de gemeenteraad voor het doen van enkele specialistische onderzoeken.