Vereniging Milieudefensie


Info

Milieudefensie huldigt buschauffeurs uit Utrecht en Heinenoord

Amsterdam, 18 september 2009 - Buschauffeurs Martin Reedijk (Arriva, Heinenoord) en Annemieke Nagtegaal (GVU, Utrecht) zijn respectievelijk Mr. & Mrs. Bus 2009, heeft Milieudefensie vandaag bekend gemaakt. De actie is een onderdeel van de Week van de Vooruitgang, die hiermee het openbaar vervoer promoot.

De werknemers van respectievelijk Arriva en GVU mogen zich vanaf vandaag de beste buschauffeurs van Nederland noemen. Ze zijn door een onafhankelijke jury geselecteerd uit honderden genomineerden uit heel het land.

"De vetste busman die er is!" Martin Reedijk is erg populair onder jonge reizigers. Zijn vriendelijkheid wordt door velen geroemd: "Behulpzaam voor iedereen die in zijn bus komt. Als ik een miljoen had, dan had ik Martin gevraagd om mijn privéchauffeur te worden."

Annemieke Nagtegaal draait veel ochtenddiensten en haalt haar reizigers uit hun dip met haar goede humeur. Ook kan ze erg goed omgaan met lastige klanten: "Ze heeft een natuurlijke autoriteit en een dwingend verzoek aan een raddraaier om nu de bus te verlaten is voldoende om hem dan ook daadwerkelijk te laten uitstappen. Als passagier ben je geschrokken van wat zo'n knul doet, maar Annemiek zet haar zonnige gezicht op en voor haar is de kous af."

Beide chauffeurs ontvingen een mooie prijs en de titel Mr. of Mrs. Bus 2009. De jury bestond uit André Testa (voormalig directeur van vervoersbedrijven GVB en NZH), Janneke Zomervrucht (Landelijk Overleg Autoloze Zondag LOAZ) en Ineke van der Werf (reizersvereniging ROVER) en werd geleid door OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven. Zonnetje
Waar zouden we zijn zonder de trein? Nooit buiten de deur zonder goede buschauffeur. Het openbaar vervoer is onmisbaar, maar nog veel meer mensen zouden er gebruik van kunnen maken. De Week van de Vooruitgang gelooft dat een goede buschauffeur mensen de bus in kan krijgen en houden. Daarom worden zij in het zonnetje gezet. Daarnaast zijn er dit weekend in het hele land opmerkelijke ov-acties. Zo is in veel gemeenten en regio's het busvervoer gratis.

De Week van de Vooruitgang is een campagne voor duurzame mobiliteit. Door heel Nederland worden van 13 tot en met 22 september tal van activiteiten georganiseerd om wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik te promoten. Milieudefensie coördineert de Week van de Vooruitgang, op initiatief van het LOAZ. www.weekvandevooruitgang.nl

Partners van de Week van de Vooruitgang zijn SenterNovem, Veilig Verkeer Nederland, Het Klimaatverbond, Fietsen Scoort, ROVER en Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Aan de Mr. & Mrs. Busverkiezing 2009 werkten verder Arriva, Connexxion, Veolia, GVU, RET, Qbuzz, Syntus, Novio en Hermes, mee.

Document acties


* Delen |