Gemeente Bussum

Snoei gemeentelijke bomen van start
Hoogwerker_13.jpg

Op maandag 14 september a.s. start de Firma Bleekemolen Bomen in opdracht van de afdeling Wijkbeheer met het snoeien van gemeentelijke bomen in Bussum. Het betreft dit jaar de bomen in het de Westereng, Oostereng, Groene Long en Vijverpark. De werkzaamheden nemen ruim een maand in beslag.

Inspectie
Een gespecialiseerd bedrijf inspecteert de bomen op vitaliteit, onderhoudstoestand en veiligheid. Dit gebeurt in Bussum om de drie jaar. Uitzondering hierop zijn de zorgbomen, inspectie van deze bomen gebeurt jaarlijks.
De uitkomst van inspectie bepaalt of het nodig is een boom te snoeien. Er kan dan sprake zijn van doodhout, laag hangende takken, begeleidingsnoei van jonge bomen of takken die overlast veroorzaken.

Waar wordt gewerkt
De werkzaamheden starten in de Westereng en Vijverpark, gevolgd door de Groene Long en de Oostereng.

Werkwijze
Het werk gebeurt onder anderen met behulp van een hoogwerker. Het is niet nodig wegen af te sluiten. Op doorgaande wegen, zoals bijvoorbeeld op de Ceintuurbaan, starten de werkzaamheden pas na de spits om oponthoud van het verkeer tot een minimum te beperken.

Informatie
Voor informatie over de snoeiwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de Servicelijn. Deze is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 - 12.30uur en 13.30 - 16.00 uur via telefoonnummer (035) 692 88 98.