Gemeente Bussum

Bussum steeds groener

Duurzaamheid leeft in Bussum. Tijdens het derde duurzaamheidcafé in het Filmhuis op 9 september, de dag van de duurzaamheid, zijn veel concrete Bussumse initiatieven met elkaar gedeeld. Zo kunnen inwoners hun auto âgreen pimpenâ of gratis advies krijgen hoe ze energiemaatregelen kunnen treffen in hun woning.

Dag van de duurzaamheid

Woensdag 9 september was de landelijke dag van de duurzaamheid. Een dag waarop in heel Nederland duurzame activiteiten plaatsvonden. De ministers Kramer en Eurlings besloten 3000 elektrische autoâs te laten rijden in Nederland.

Â

Steeds meer duurzame initiatieven in Bussum

De wens om bewust om te gaan met mens en milieu begint steeds meer te leven in Bussum. En steeds meer concrete initiatieven worden zichtbaar. De gemeente Bussum, BK Bouw en SalecoGroep bijvoorbeeld introduceren een gratis energie advies voor bewoners in Bussum. In een pilot worden 2000 huishoudens persoonlijk benaderd met de vraag of ze advies willen over energiebesparing. Een ander initiatief in Bussum is Transition Towns. Een groep bevlogen mensen die tweewekelijks bij elkaar komt om duurzame activiteiten ten uitvoer te brengen. Zij haalden Go-Greener naar Bussum, een bedrijf dat met simpele aanpassingen het brandstofverbruik van een auto naar beneden kan brengen. Anderen gaan de mogelijkheden verkennen voor een warenhuis voor verantwoorde consumentenproducten en met het veel slimmer organiseren van de versnipperde afvalinzameling.

Â

Bussum bewust de toekomst in

De Bussumse duurzaamheidcafés zijn bedoeld om bij te dragen aan een duurzame toekomst voor Bussum. Maatschappelijke organisaties, bedrijven, inwoners, ambtenaren en raadsleden komen bij elkaar. Ze wisselen ideeën uit, maken afspraken voor samenwerking en presenteren nieuwe initiatieven. De gemeente komt binnenkort met een plan voor extra inzet op duurzaamheid. Voortzetting van deze succesvolle duurzaamheidcafés maakt daar deel van uit. Op www.bussumbewust.nl staan binnenkort alle duurzame Bussumse initiatieven en worden nieuwe activiteiten voor alle Bussummers aangekondigd.