Gemeente Bussum

Eerste bal voor oefeninterland op honkbalveld van HCAW HermanHCWinterlandC.jpg

Italië en Nederland maken al decennia lang de dienst uit als het gaat om het beste honkbal in Europa. Beide ploegen troffen elkaar afgelopen week in de Bussumse honkbalvallei.

Op het hoofdveld van HCAW speelden zij, ter voorbereiding op de WK, een oefeninterland. Wethouder sport Herman Schoon kwam de eer toe de eerste bal van de wedstrijd te werpen. Dit omdat de gemeente Bussum zich heeft ingespannen om het hoofdveld zodanig te renoveren dat het voldoet aan de richtlijnen van de Nederlandse en internationale bonden. Bij de renovatie zijn een aantal nieuwe elementen aan het veld toegevoegd, zoals een âwarning-trackâ, een uitloopstrook aangelegd aan de buitenrand van het veld ter markering van het einde van het veld.

Â

Onder de slagplaats en de catcherplaats is ter versteviging een ondergrond van klei aangebracht. In Nederland is dit een redelijk nieuwe toepassing. Ook is het binnenveld geheel vlak gemaakt. Ook het tweede veld van HCAW is inmiddels gerenoveerd. De eerste bal van wethouder Schoon op Sidney de Jong was hard, maar niet loepzuiver. De catcher van het Nederlands team moest al zijn reflexen aanspreken om de pitch te vangen. De interland op het veld van HCAW eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Â

Wethouder Herman Schoon bedankt catcher Sidney de Jong na de eerste worp. Foto Bob AwickÂ

Â