Politie Gelderland-Midden

Directeur Veiligheid Monique Smeijers naar Rijkswaterstaat
Publicatiedatum: 18-9-2009 13:00:03

ARNHEM - Monique Smeijers, directeur Veiligheid en lid van de korpsleiding van het regiokorps Gelderland-Midden, heeft per 1 december een nieuwe functie aanvaard bij Rijkswaterstaat. Zij wordt daar hoofdingenieur directeur van de dienst IJsselmeergebied.

Smeijers werkt vanaf 1 september 2008 bij Gelderland-Midden. Zij is bovenformatief gedetacheerd vanuit de KLPD in het kader van `Politietop divers', een landelijk traject dat strategisch leidinggevenden de kans geeft ervaring op te doen bij een ander korps. Bij Gelderland-Midden heeft zij zich beziggehouden met de ontwikkeling van de veiligheidsstrategie. Ook is zij binnen de korpsleiding verantwoordelijk voor het aansturen van een aantal korpsprogramma's zoals gebiedsgericht werken, jeugd en huiselijk geweld, en het veiligheidshuis. Over haar vertrek zegt Smeijers: "Ik ga met pijn in mijn hart weg want ik laat een boeiende functie en een mooi korps achter. Maar de leidinggevende aspecten en de verantwoordelijkheden van deze nieuwe functie zijn zo uitdagend dat ik de kans niet voorbij kon laten gaan. Bovendien heb ik veel affiniteit met water."

Bij de KLPD was Smeijers plaatsvervangend diensthoofd Nationale Recherche Informatie en tevens plaatsvervangend diensthoofd Internationale Politiesamenwerking. Daarvoor werkte zij als diensthoofd Waterpolitie van de KLPD. Ook werkte zij in diverse functies bij de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. In totaal werkte zij 22 jaar bij de politie.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---