Gemeente De Bilt


Gemeente stimuleert cultuurparticipatie
Kunst bij de mensen brengen en mensen bij de kunst

Op woensdag 16 september tekenden Herman Mittendorff wethouder cultuur van de gemeente De Bilt en de gedeputeerde Anneke Raven van de Provincie Utrecht een overeenkomst over cultuurbeleid. De Bilt krijgt van de provincie ¤ 130.000 voor ondersteuning en stimulering van culturele activiteiten binnen de eigen gemeente. Daarmee kan invulling gegeven worden aan de cultuurnota Ouverture van De Bilt.

Met het ondertekenen van dit cultuurarrangement legden de gemeenten en de provincie afspraken vast voor de komende vier jaar over onder andere cultuurparticipatie, monumentenbeleid en bibliotheekbeleid. Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt heeft eerder dit jaar het projectplan Cultuurparticipatie 2009-2012 vastgesteld. Daarin zijn activiteiten opgenomen als:


* kunstmanifestaties in winkelcentra;

* presentatie van cultureel erfgoed op internet en door middel van erfgoedroutes;
* inrichting van een informatiepunt in de bibliotheek over de lokale geschiedenis;
* ondersteuning van amateurkunst door middel van het project 'Gluren bij de Buren';
* ontwikkeling van Fort Ruigenhoek als plaats voor cultuur en cultureel erfgoed.

Wethouder cultuur Herman Mittendorff: "De steun van de provincie Utrecht komt de cultuur in De Bilt ten goede. De financiële bijdrage gebruiken wij voor de uitbreiding van culturele activiteiten en voor de bevordering van cultuurparticipatie onder onze inwoners. Samen met de provincie zorgt de gemeente ervoor dat het culturele leven in De Bilt op een nog hoger plan komt".

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01.

Bilthoven, 17 september 2009