Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 18-09-2009

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Twee 19-jarige mannen, afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel, zijn in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september aangehouden voor fietsendiefstal. Omstreeks 04.45 uur werd via cameratoezicht gezien hoe een man op de Mariaplaats een fiets oppakte en in een bestelbus plaatste. Vervolgens stapte de man als bijrijder in bij een personenauto. Agenten hielden de auto even verderop staande en hielden de inzittenden aan. De mannen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Vrouw mishandeld

UTRECHT Wegens mishandeling van een vrouw is een 21-jarige Utrechter is in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september aangehouden. Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie een melding van de vrouw dat zij even daarvoor in een horecagelegenheid aan de Nobelstraat was aangevallen door een man. Na een korte discussie vloog de man haar aan en mishandeld haar. Vervolgens was hij vertrokken en naar Lucasbolwerk gelopen. Daar werd hij aangehouden door de politie. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Rijontzegging aan laars gelapt

UTRECHT Een 38-jarige automobilist uit Nieuwegein, die op de Europalaan was betrapt op rijden onder invloed, stapte in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september gewoon weer in zijn auto. De politie hield hem opnieuw aan op de Amerikalaan.

Omstreeks 01.15 uur viel het rijgedrag van de man op toen hij over de Europalaan reed. Op knooppunt Oudenrijn konden agenten de man staande houden. Nadat hij op het bureau een ademanalyse had afgelegd (uitslag 470 ug/l), mocht hij vertrekken met een rijverbod op zak. De Nieuwegeiner bestelde een taxi en liet zich afzetten bij zijn auto die op de Europalaan stond geparkeerd. Agenten zagen hem even later weer rijden en hielden hem opnieuw aan. Hij had nog steeds 345 ug/l in zijn bloed en kreeg opnieuw een rijverbod. Verder kreeg hij een proces-verbaal voor het negeren van een rijontzegging.

Mishandeling en bedreiging

UTRECHT De politie heeft op donderdag 17 september een man aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een echtpaar.

Omstreeks 12.00 uur kreeg de politie een melding dat een man een echtpaar had mishandeld en bedreigd op de Dr. Max Euwestraat. De man zou een 63-jarige vrouw uit Utrecht geslagen hebben en een 59-jarige man uit Utrecht bedreigd hebben met een steekwapen. Ook een aantal omstanders was bedreigd. Alleen het echtpaar en een 31-jarige vrouw wilden aangifte doen.

Agenten troffen de man aan op de kruising van de Margrietstraat en de Zwanenvechtlaan. Omdat hij ondanks herhaald bevel daartoe weigerde zijn handen uit zijn zakken te halen, werd de 41-jarige man uit Utrecht met gepast geweld aangehouden. Tijdens de fouillering werd een steekwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Het ging om een conflict in de relationele sfeer. De verdachte is in verzekering gesteld.

Heling

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Utrecht is op 17 september aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Op donderdagmiddag rond 16.30 uur hield de politie een bromfietscontrole op de Verlengde Vleutenseweg. Tijdens de controle bleek dat het framenummer van een bromfiets was weggeveild.

Rijden onder invloed

UTRECHT Agenten hebben op 18 september een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

In de nacht van donderdag op vrijdag surveilleerden agenten op de Europalaan. Rond 01.50 uur zagen agenten een man rijden. Omdat hij slingerde gaven ze hem een stopteken. Op de Australiëlaan stopte de man en stapte hij uit zijn auto. Onmiddellijk bleek dat hij onvast ter been was. De man moest blazen, maar dit lukte hem niet. De 35-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau resulteerde in een meetresultaat van 1005 ug/l (meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid). Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Grote verkeerscontrole

UTRECHT/VLEUTEN De politie, belastingdienst en douane hebben op twee locaties donderdag 17 september een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

De controles vonden plaats ter hoogte van de J.C. Verthorenpad tussen 14.00 uur en 17.30 uur en ter hoogte van de Mostperenlaan tussen 18.30 uur en 21.15 uur.

De politie hield drie mensen aan: een Belg die teveel had gedronken moest meteen een boete afrekenen, één persoon werd aangehouden wegens diefstal/heling van een bromfiets en één persoon had nog gevangenisstraf tegoed.

35 Automobilisten gingen op de bon voor onder andere: verlopen APK, niet-handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, ondeugdelijke verlichting, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van kentekenpapieren.

De belastingdienst ontdekte met behulp van een apparaat dat automatisch kentekens kan scannen, dat er het een en ander mis was met 18 voertuigen. De bestuurders bleken gezamenlijk in totaal een schuld te hebben openstaan ter hoogte van zonEuro 175.000,-. Daarvan werd meteen Euro 14.500,- voldaan. De belastingdienst heeft op vier voertuigen beslag gelegd en één af laten voeren.

De douane heeft 22 voertuigen gecontroleerd. Op vijf voertuigen kwam een BPM fout naar voren. Dat betekent dat er geen of te weinig belasting is betaald bij het invoeren van een voertuig. Deze bestuurders kregen een waarschuwing en krijgen ter controle in de loop van volgende week bezoek van de douane.

Ook heeft de politie een bromfietscontrole uitgevoerd. Hier werden in totaal 24 bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor snelheidsovertredingen, het niet dragen van de helm en het ontbreken van spiegels.