Politie Haaglanden

Persberichten 18 september

Den Haag , 18-09-2009

Al vier jaar op een gestolen fiets

Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 17 september om 16.00 uur op de Ruijsdaellaan in Den Haag een man fietsen op een damesfiets. De agenten constateerden dat er geen sleutel in het slot van de fiets zat en besloten de fiets te controleren. Uit de controle bleek dat de fiets al in 2005 gestolen was. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor heling.

Ravage na vechtpartij in videotheek

Den Haag - In een videotheek aan de Hoefkade werd donderdag om 19.35 uur flink gevochten. Politieagenten gingen een kijkje nemen. In de videotheek was het een ravage. Diverse stellingen waren omgevallen. De Haagse vechtersbazen (35 en 40) werden beiden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Integrale verkeerscontrole in de Elandstraat

Den Haag Samen met verschillende partners hield Politie Haaglanden donderdag 17 september een integrale verkeerscontrole in de Elandstraat. De douane, de inspectie verkeer en waterstaat, de politie en de RDW controleerden in totaal 98 voertuigen. De politie nam tijdens deze controle twee nieuwsgierige burgers mee. Zij mochten in het kader van het project Burgers in Blauw de hele dag meekijken. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Twee bestuurders hadden zelfs zoveel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd. In één auto werden verdovende middelen aangetroffen en in een andere auto lagen verboden wapens. De staat van de voertuigen werd ook gecontroleerd. Zo zijn er bonnen uitgereikt voor kapotte ruiten, niet-zichtbare kentekens, defecte claxons en defecte verlichting.

Hennepkwekerij in verhuurde woning

Den Haag - De 25-jarige Haagse eigenaar van een woning aan de Hengelolaan, trof een in werking zijnde hennepkwekerij aan in de woning die zij verhuurde. Politieagenten, die donderdag 17 september om 12.06 uur op verzoek van de Haagse ter plaatse gingen, namen alle 227 hennepplanten en bijbehorende apparatuur in beslag. Zij zijn een onderzoek gestart.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Ook in de woning aan de Hengelolaan werd illegaal stroom afgetapt. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Snelheidscontrole op Binckhorstlaan

Den Haag - Tijdens een radarsnelheidscontrole op de Binckhorstlaan controleerden politieagenten donderdag 17 september in totaal 3184 passanten. In totaal begingen 588 automobilisten een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid na correctie was 102 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. De overtreders vinden binnenkort een boete in de brievenbus.

Beschonken achter het stuur

Den Haag - Een 47-jarige man uit Den Haag bestuurde vrijdagochtend 18 september om 02.53 uur zijn auto met een alcoholpromillage in zijn bloed dat ruim drie keer hoger was dan toegestaan. Politieagenten hielden hem staande op de Jan van der Heijdenstraat. Omdat hij sterk naar alcohol rook, lieten zij hem blazen. Hij blies 720 ugl. De agenten namen het rijbewijs van de Hagenaar in. Ook ontving hij een proces-verbaal.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Drie verdachten van woninginbraak aangehouden

Den Haag Drie Haagse mannen 15 en 18 jaar zijn donderdag 17 september rond 16.00 uur in de Natalstraat aangehouden op verdenking van woninginbraak. Eerder die middag had een getuige de politie gewaarschuwd dat er werd ingebroken in een woning in de Kamperfoeliestraat. De deur van de woning was met veel geweld opengebroken en daardoor flink beschadigd. De getuige had gezien dat de verdachten daarna waren weggereden in de richting van de Loosduinseweg. Even later zagen agenten deze auto rijden in de Natalstraat. Ze hielden het voertuig staande waarna de bestuurder en twee inzittenden gearresteerd konden worden.

Overtreding met gevolgen

Wassenaar Een 21-jarige bromfietsbestuurder had donderdag 17 september om 23.30 uur beter thuis kunnen blijven. De man reed over de Zijdeweg en werd door politieagenten ter controle staande gehouden. De man had geen bromfietsrijbewijs. Tot overmaat van ramp bleek dat de man nog 28 dagen hechtenis tegoed had. Hij kon dan ook direct mee naar het bureau en werd ingesloten.

Op een geleende fiets

Rijswijk Politieagenten konden donderdag 17 september om 10.20 uur dankzij een geleende fiets van een voorbijganger een 43-jarige man aanhouden. De agenten spraken de man aan op de Endehoekseweg waar hij in het weiland lag te slapen. Toen hij zijn naam opgaf bleek dat de man nog een bekeuring moest betalen. In plaats van die direct te voldoen, koos de man het hazenpad. Dankzij de geleende fiets kon de man worden ingehaald en moest hij op het politiebureau de boete alsnog voldoen.

Bijzondere diefstal

Westland/Naaldwijk Personeel van een drogisterij aan de Molenstraat ontdekte vorige week tot hun verbijstering dat een heel schap met lipsticks leeg was. Onbekenden namen in totaal 41 lipsticks mee uit de schappen. Totale schade 700 euro. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Op de fiets naar school

Monster Agenten hielden donderdag 17 september rond 8.30 uur en rond 12.45 uur toezicht bij een school aan de Rembrandtstraat. Het was fietsdag, wat inhield dat ouders hun kind(eren) op de fiets naar school brachten. De agenten constateerden geen problemen, maar hadden wel extra aandacht voor het stoppen van verkeer voor de voetgangersoversteekplaats.

Hoge boete bij bijzonder transport

Midden Delfland/Den Hoorn Politieagenten zagen donderdag 17 september om 09.00 uur een bijzonder omvangrijk transport op de vluchtstrook van Rijksweg A4 staan. Nadat de agenten de 52-jarige chauffeur uit Tsjechië hadden aangesproken bleek dat de man met een vrachtwagencombinatie (trekker met oplegger) vanuit zijn geboorteland op weg was naar Schiedam. Op de oplegger lag een arm van een kraan met een breedte van 4,2 mtr, hoogte 42 mtr en een lengte van 42 mtr. Hoewel de man werd begeleid door een particulier begeleidingsbedrijf, bleken zij niet over de benodigde documenten en vergunningen te beschikken. De man mocht niet verder rijden en kreeg een bekeuring van 4.000 euro. Pas als de benodigde vergunningen door de provincie zijn verstrekt en de chauffeur zijn boete heeft betaald, mag de man verder rijden.

Cocaïnevangst bij grondverwerkingsbedrijf

Westland/Honselersdijk Een medewerker van een grondverwerkingsbedrijf vond donderdag 17 september bij het lossen van een container een tas waarvan de man de herkomst niet kende. Toen hij de tas opende, bleek dat er in de tas pakketjes lagen die de man niet herkende. Hij belde de politie, die een onderzoek instelde. Al snel bleek dat de tas een hoeveelheid cocaïne bevatte. Na weging bleek dit ruim 22 kilo te zijn. Eerder deze week troffen medewerkers van een bedrijf aan de Middel Broekweg in een doos gipskruid 6 kg cocaïne aan. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs.

Vier keer kop-staart

Delft Een 53-jarige man uit Delft zag donderdag 17 september om 16.15 uur te laat dat zijn voorganger op de Kruithuisweg stopte. Hierdoor klapte hij op zijn voorganger, en reden achter hem ook nog twee autos op elkaar. De Delftenaar moest naar het ziekenhuis omdat hij aan zijn knie gewond raakte. De overige betrokkenen raakten niet gewond.

Gevonden?

Delft Een 18-jarige jongeman uit Den Haag fietste donderdag 17 september op de Westvest op een damesfiets zonder sleutel in het slot. Toen agenten hem vroegen van wie de fiets was, verklaarde hij de fiets te hebben gevonden. Daarop werd hij aangehouden voor heling, danwel fietsendiefstal. Op het politiebureau kwam er uit zijn jaszak een blanco fietssleutel tevoorschijn. Die werd in beslag genomen, en de Hagenaar kreeg een proces-verbaal.

Lot zonder nummer

Delft Een onbekende man stal donderdag 17 september om 15.30 uur een portemonnee van een 62-jarige Delftse. Hij belde aan bij de woning van de vrouw en vertelde dat hij loten verkocht voor de grote club actie. Aangezien neefjes van de vrouw ook loten daarvoor verkochten, vertrouwde de vrouw het en zegde toe loten te kopen. Ze nodigde de jongen uit even binnen te komen terwijl zij het bijbehorende formulier invulde. De Delftse kocht twee loten á zes euro en de jongen vertrok. Daarna bemerkte ze dat haar portemonnee weg was en ze als lot een gekreukeld papiertje had gekregen, zonder lotnummer. Het gaat om een lichtgetinte jongen van ongeveer 16-18 jaar met een slank postuur. Hij heeft kort zwart haar en was gekleed in lichtkleurige kleding. (Her)kent u deze jongen? Neemt u dan contact op met de recherche van bureau Delft, via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0900-7000.

Jongetje (8) geraakt door tram

Nootdorp Een tram raakte donderdag 17 september om 12.30 uur de achterkant van de fiets van een achtjarig jongetje uit Nootdorp, toen hij de Laan van Nootdorp overstak. Hierdoor viel de jongen. Hij klaagde over pijn in zijn nek en schouders en de ambulance vervoerde hem daarom naar het ziekenhuis. Agenten maakten proces-verbaal op van de aanrijding.

Auto en fietser botsen

Delft Een automobilist en een fietser botsten donderdag 17 september om 07.35 uur op de kruising van de Spoorsingel en de Havenstraat. Niemand raakte daarbij gewond. De 36-jarige automobilist verklaarde dat hij reed met een ingevorderd rijbewijs, waarop de agenten hem aanhielden. De fietser kwam uit de richting van de Phoenixstraat en wilde op de Spoorsingel linksaf slaan in de richting van de Coendersstraat. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de auto, die uit de richting van de Havenstraat kwam en naar de Binnenwatersloot reed. Agenten maakten proces-verbaal op van de aanrijding.

Politie zoekt getuigen beroving

Zoetermeer Een 15-jarige jongen uit Zoetermeer werd donderdag 17 september om 15.15 uur beroofd bij station Voorweg. Een jongen sprak hem daar aan en dreigde hem te mishandelen als hij niet meeliep. De jongen moest meelopen naar de bosschages langs de Randstadrail, parallel aan de Voorweg. Hier werd hij gedwongen sieraden en geld af te geven. Het gaat om een jongen met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een slank postuur van ongeveer 1,75m lang. Hij is ongeveer 17-18 jaar oud. Hij heeft een klein snorretje en acne in zijn gezicht. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en zwart joggingvest met capuchon. Ook droeg hij een petje met een zilverkleurig logo van het sportmerk Nike erop. Bent u getuige geweest van deze beroving of (her)kent u de verdachte? Belt u dan met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Aanhouding bij hennepkwekerij

Zoetermeer Agenten hielden donderdag 17 september een 23-jarige man uit Zoetermeer aan, toen ze in zijn woning een hennepkwekerij ontdekten. Naar aanleiding van een anonieme melding, onderzochten ze de woning eerst samen met het energiebedrijf. Metingen wezen uit dat er waarschijnlijk in de woning een hennepkwekerij zat. Toen ze naar binnen gingen, vonden ze inderdaad een al gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij. Waarschijnlijk was er onlangs geoogst, de agenten vonden tientallen vuilniszakken met restafval. De bewoner werd aangehouden en de kwekerij volledig ontmanteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.