CNV Onderwijs

18 september 2009

`Oude' diensttijd jubileumgratificatie vóór 1 oktober laten vaststellen

Categorie: Nieuws CNV Onderwijs, Voortgezet onderwijs, Nieuws CNV Schoolleiders

De cao voortgezet onderwijs 2008-2010 bevat een nieuwe regeling voor de berekening van de diensttijd voor een jubileumgratificatie. Voortaan wordt alleen nog de diensttijd meegeteld uit een betrekking in het voortgezet onderwijs, het primair onderwijs, het MBO of HBO. Voorheen werd ook de tijd doorgebracht in militaire dienst en in verschillende overheidsbetrekkingen meegeteld.

Werknemers die op basis van de oude regeling nog diensttijd hadden opgebouwd behouden die. Voorwaarde is wel dat zij dit vóór 1 oktober 2009 kenbaar maken aan hun werkgever. Deze `oude' diensttijd wordt dan eenmalig vastgesteld en kan daarna niet meer gewijzigd worden.

Dus heeft u nog `oude' diensttijd bijvoorbeeld uit militaire dienst of uit een overheidsbetrekking buiten het onderwijs? Meld dit dan vóór 1 oktober bij uw werkgever!

Heeft u nog vragen hierover? Als lid van CNV Onderwijs kunt u die stellen aan de afdeling belangenbehartiging per mail via belangenbehartiging@remove-this.cnvo.nl of telefonisch via 0900 2255266.