Politie Gelderland-Zuid

Man ernstig gewond bij ongeval

Nijmegen, 18-09-2009 o Donderdagmiddag is een 65-jarige man uit Wijchen, ernstig gewond geraakt toen hij met zijn elektrisch invalidenvoertuig op de Weg door Jonkerbos, in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Nijmegen.

De vrouw reed in haar auto over de Weg door Jonkerbos komende uit de richting van de Hatertseweg en rijdende in de richting van het Jonkerbosplein. Zij reed met de verkeersstroom mee. Ter hoogte van het verkeerslicht op de kruising met de Tarweweg stond een bestelbusje te wachten voor het rode verkeerslicht om linksaf te slaan. Ineens kwam van links de 65-jarige man in zijn invalidenwagen en stak de Weg door Jonkerbos over. De vrouw kon hem niet meer ontwijken.

De man raakte door de aanrijding ernstig gewond. Hij is overgebracht naar het AMC St. Radboud. Voor het ongeval werd ook de traumaheli ingezet. Meerdere getuigen verklaarden dat de man door het rode licht zou zijn gereden. Onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) zal moeten uitwijzen of dit ook inderdaad het geval is geweest. Voor enkele getuigen werd slachtofferhulp ingeschakeld. (14)

Laatst gewijzigd 18-09-2009 11:14 | © Regio Gelderland-Zuid |