Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 18-09-2009

Aanrijding onder invloed

RHENEN Bij een aanrijding op het Paardenveld is vrijdag 18 september een man gewond geraakt. Om 01.20 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist tegen een geparkeerde auto was aangereden. Agenten gingen ter plaatse en troffen midden op de rijbaan een auto aan. Daarin zat geen bestuurder, maar wel een gewonde passagier. Deze man, een 34-jarige Rhenenaar, had een forse hoofdwond en gebroken ribben. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Naast de auto stond een 32-jarige man uit Rhenen die aangaf dat hij ook als passagier in de auto had gezeten. Echter, omstanders hadden gezien dat hij de bestuurder was. De man rook naar alcohol en is aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij 815 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs is ingevorderd en de man is ingesloten.

Aanhoudingen na vechtpartij

DRIEBERGEN RIJSENBURG Bij een woning aan het Janshof heeft vrijdag 18 september een vechtpartij plaatsgevonden. De politie hield twee mannen aan.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast vanuit de woning. Agenten gingen ter plaatse en troffen een man aan met bloed op zijn gezicht. De man gaf aan geslagen te zijn door een andere man. Laatstgenoemde man, een 23-jarige man uit Zeist, werd direct aangehouden. Een vriend, een 29-jarige inwoner van Driebergen, bemoeide zich met de aanhouding en werd vervelend. Daarom is ook hij aangehouden. Bij zowel slachtoffer als verdachten was alcohol in het spel. De toedracht van de vechtpartij is onduidelijk.

10-jarige jongen aangereden

VEENENDAAL Op de kruising Grote Beer Spitsbergenweg is donderdag 17 september een 10-jarige jongen uit Veenendaal aangereden en gewond geraakt. Om 16.40 uur stak de jongen met zijn fiets de weg over en zag waarschijnlijk de naderende automobilist, een 33-jarige man uit Veenendaal, niet aankomen. Hij werd geschept. De jongen brak zijn been en liep een hoofdwond op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhoudingen na overlast

VEENENDAAL De politie heeft 17 september twee jongens aangehouden na het plegen van overlast.

Donderdagavond om 20.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Ellekoot overlast werd ervaren. Er zou een groep jongeren een vuurtje aan het stoken zijn. Agenten troffen bij aankomst niemand meer aan op die plek, maar later op de avond, om 22.15 uur, kwam er weer een melding van overlast. Bij het zien van de eerste politieauto, zetten de jongeren het op een rennen via het perron en een tunnel. Maar ook daar was politie. Elf jongeren zijn staande gehouden en twee werden aangehouden. Een 18-jarige man uit Veenendaal omdat hij niet voldeed aan een bevel/vordering en een 17-jarige jongen uit Veenendaal omdat hij zich niet kon legitimeren.