Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 18-09-2009

Aanhouding na bedreiging

EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie een 19-jarige Emmenaar aangehouden, nadat hij zijn vriendin met de dood had bedreigd. Na de melding hebben agenten de verdachte opgespoord en in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (2009041253)

Politie onderzoekt auto-inbraken

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn aan De Hietbrink en de Entingehof twee autos opengebroken. Uit beide autos werd een navigatiesysteem gestolen. Van beide autos werd het raam ingeslagen waarna de Tomtom is meegenomen.

Aanhouding na belediging meldkamercentralist

RODEN Donderdagmiddag heeft de politie een 19-jarige vrouw uit Jonkersvaart aangehouden wegens belediging van een politiemedewerker. Ze werd kwaad nadat een motoragent in de Heerestraat een bekeuring uitdeelde aan een automobilist wegens fout parkeren. De vrouw pakte daarop haar telefoon en belde met de politie. Dat had ze al luid te kennen gegeven. Ze zou de politie gaan bellen wegens overlast door de betreffende motoragent. De motoragent die de bekeuring uitdeelde hoorde dat de vrouw degene aan de andere kant van de lijn uitschold voor kankermongool. Via de mobilofoon vroeg hij aan de centralist van de meldkamer of deze beledigd was door de telefoon. Toen dat werd bevestigd heeft de politieman de vrouw aangehouden. Ze is overgebracht naar het bureau. Daar kreeg ze na verhoor en in overleg met het Openbaar Ministerie een boete opgelegd van 400 Euro.

Caravan in brand

BRONNEGERVEEN Donderdagavond is door nog onbekende oorzaak een caravan uitgebrand op een camping aan de Buinerstraat. De brandweer kon er weinig meer aan redden. De politie gaat vooralsnog uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (2009041329)

Politie onderzoekt inbraak kledingzaak

ROLDE Donderdagavond is ingebroken in een kledingzaak in de Hoofdstraat. De daders zijn binnengekomen nadat ze de cilinder van het slot hebben vernield. Uit de winkel is een bedrag aan geld gestolen. De politie doet nader onderzoek. (2009041335)

Politie onderzoekt autobranden

HOOGEVEEN Donderdagnacht zijn aan de Haverkamp twee autos in brand geraakt. In beide gevallen wisten straatbewoners de beginnende branden zelf te blussen. De brandweer kon zich beperken tot nablussen. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt deze branden. (2009041338)

Winkeldief opgepakt

COEVORDEN Donderdag heeft de politie een 29-jarige vrouw uit Coevorden aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze had twee pakjes sigaretten gestolen in een supermarkt in de Rembrandtlaan. Na verhoor kreeg ze een boete opgelegd van 150 Euro. (2009041172)

Aangehouden na diefstal GSMs uit kleedruimte

HOOGEVEEN Na een melding van diefstal van meerdere GSMs uit de kleedruimte van een school in de Valkenlaan, heeft de politie een 15-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Na een onderzoek ter plekke kwamen de agenten bij hem uit. Hij had vier gestolen GSMs bij zich. De politie doet nader onderzoek. De gedupeerden zijn nog niet alle bekend. (2009041286)

Verdachte aangehouden na poging woninginbraak

ASSEN Donderdagavond heeft de politie een 27-jarige man zonder vast woonadres aangehouden. Hij had kort daarvoor geprobeerd in te breken in een woning aan de Adelaarsweg. Een getuige zag dit en gaf een uitstekend signalement door aan de politie. Agenten konden met deze informatie de verdachte in de buurt traceren en aanhouden. Hij had een tas met inbrekersgereedschappen bij zich en is ingesloten voor een verder onderzoek.

Eerder op de dag is ingebroken in een woning aan de Vredeveldseweg. De 29-jarige bewoner mist na de inbraak een flatscreen televisie. Naar aanleiding van deze inbraak stelt de politie een nader onderzoek in. (2009041308)

Onrust na fotos maken bij scholen

HOOGEVEEN Bij de politie zijn de laatste dagen diverse verontrustende telefoontjes binnengekomen over een man die vanuit een auto fotos maakt van kinderen op schoolpleinen. De politie heeft naar aanleiding hiervan een onderzoek ingesteld en de betreffende man opgespoord. Hem is te verstaan gegeven dat zijn gedrag, hoewel het op zich niet verboden is, veel onrust teweeg brengt. Mensen spreken al snel over een pedofiel of kinderlokker, iets waar in dit geval geen directe aanwijzingen voor zijn. De politie gaat er van uit dat na een gesprek de man duidelijk is wat de gevolgen zijn van zijn acties en dat hij er mee stopt.

Onderstaande bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.