Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 18-09-2009

Gestolen scooter

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 18 september een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op een gestolen scooter aangehouden.

Rond 22.00 uur zag een agent in burger ter hoogte van de Nedereindseweg twee jongens op een scooter rijden. De scooter had geen verlichting en kentekenplaat. Toen de jongens zagen dat ze gevolgd werden gingen zij er vandoor, waarbij de bestuurder veel onverantwoorde risicos nam. De 17-jarige verdachte kon even later worden aangehouden ter hoogte van de Fagotlaan; daar werd ook de scooter aangetroffen. De jongen die achterop zat heeft zich later gemeld. Met hem heeft de politie een goed gesprek gevoerd. De politie onderzoekt de exacte herkomst van de scooter.

Controle

VIANEN- In Vianen heeft de politie op donderdag 17 september op verschillende locaties een aantal controles uitgevoerd. Onder andere werd gecontroleerd op snelheid en het dragen van de gordel.

De controles vonden plaats tussen 10.30 uur en 12.30 uur ter hoogte van de Hagenweg, de Lexmondsestraatweg en de Lange Waaysteeg. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en twaalf bestuurders reden te hard. Er werden ook nog bekeuringen uitgedeeld wegens niet-hansfree bellen, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één bromfietser kreeg een bon omdat hij over het fietspad reed.