Gemeente Leeuwarderadeel


Buitenbaden open bij verzelfstandiging Sportcomplex It Gryn

18-09-2009 09:55

De gemeenteraad van Leeuwarderadeel heeft gisteravond - 17 september jl. - unaniem besloten tot het verzelfstandigen van het Sportcomplex It Gryn in Stiens.

De verzelfstandiging houdt ondermeer in het oprichten van Besloten Vennootschap waarbij de gemeente als enige de aandeelhouder is. De verzelfstandiging zal in een tweetal fasen worden uitgevoerd. Een niet onbelangrijk aspect bij deze verzelfstandiging is dat de raad tevens besloten heeft, dat de buitenbaden van het complex open blijven! Met de besluitvorming maakt de raad een grote efficiencyslag voor het complex.

Buitenbaden open!
Bij de gehele discussie rond de verzelfstandiging van het Sportcomplex It Gryn stond het wel of niet open blijven van de buitenbaden centraal. Bij dit onderdeel heeft de raad zondermeer gesteld dat de komende jaren de buitenbaden van het complex geopend dienen te blijven. Het college van burgemeester en wethouders, die het raadsbesluit de komende periode gaat uitvoeren, heeft dit als `opdracht' meegekregen in het gehele proces naar het verzelfstandigen van Sportcomplex It Gryn.

In het proces naar een verzelfstandiging van het Sportcomplex It Gryn is besloten dit proces verder in een tweetal fasen uit te voeren.

Fase 1
In deze fase worden handvatten aangereikt om tot een financiële resultaatsverbetering te komen voor een totaalbedrag van EUR 100.000,00 in 2010. Van dit bedrag
is al EUR 80.000,00 opgenomen als taakstelling in de meerjarenbegroting van 2010.
De onderdelen die dit kunnen bewerkstelligen zijn o.a. door voor het complex een nieuw verzekeringspakket af te sluiten, aanpassing van het pachtcontract van sportcafé Matchpoint en een gedeeltelijke detachering van het management bij de De Bildtse Slag (Sint Annaparochie).

Fase 2
In fase 2 zijn voorstellen weergegeven voor een verdere resultaatverbetering voor het complex voor een bedrag van EUR 100.000,00 oplopend naar EUR 175.000,00 in 2016. In deze fase zijn maatregelen opgenomen die direct verbonden zijn met de verzelfstandiging van het sportcomplex. Aspecten die in deze fase ter hand worden genomen zijn gericht op de interne bedrijfsvoering. Zo wordt bijvoorbeeld in de nieuwe situatie de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud bij het sportcomplex gelegd.
---